Bamya Dolması için Malzemeler
250 gr iri bamya
150 gr pirinç
1 adet soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Bamya Dolması Nasıl Yapılır
Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
Bamyaların baş kısımları kesilir.
İçleri harç ile doldurulur.
Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti