Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları için Malzemeler
Portakal Çanakları
5-6 adet orta boy portakal
Şerbet için
500 gr şeker
1 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
Krema için
700 gr süt
½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Nasıl Yapılır
Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin.
Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız.
Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın.
Krema:
Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin.
Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |