AntepFıstıklı Dürüm Baklava
AntepFıstıklı Dürüm Baklava için Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
500 gr toz antep fıstığı
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
Antep Fıstıklı Dürüm Baklava Nasıl Yapılır
Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |