Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2025, 05:33   #1
Çevrimiçi
Selma Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ANTEP YUVALAMASI - BAYRAM ÖZEL YEMEĞİ




Antep Yuvalaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

500 gr yağsız sinirsiz kıyma
1 kg çekilmiş pirinç
1 yumurta
Tuz
Karabiber
1.5 kg yoğurt
400 gr kuşbaşı
1.5 kase ıslanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 yumurtanın sarısı

----------------------------------------------------
Üzeri için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane

-----------------------------------------------------------

Antep Yuvalaması Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz.
2- Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz.
3- Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde.
4- Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.
5- Ben buhar pişirmeyi tercih ettim ve yaptığım yuvarlamaları ikiye bölüp, difrize koydum.
Daha sonra tekrar yapacağım zaman hazır olsun diye.
6- Sonra akşamdan ısladığım nohutu ve kuşbaşını bol suyla düdüklüde pişirip, yoğurdu 1 çay kaşığı karabiber tuz ve bir yumurtayı çırpıp, içine ilave ettikten sonra yuvarlanan ve buharda pişen yuvalamalarıda ekledim.
7- Daha sonra 2 taşım kaynatıp, yağda naneyi yakıp, üzerine gezdirdim.

AFİYET OLSUN.
MUTLU BAYRAMLAR.

Eklenen Resim Ön İzlemesi Bu forumdaki ekleri görübilmek için 25 mesaja sahip olmanız gerekir. Sizin 0 Mesajınız var.
__________________
Evrene Gönderilen Enerji Fazlasıyla Geri dönüşümüne İnanıyorum..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan