ANTEP YUVALAMASI - BAYRAM ÖZEL YEMEĞİ
Antep Yuvalaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
500 gr yağsız sinirsiz kıyma
1 kg çekilmiş pirinç
1 yumurta
Tuz
Karabiber
1.5 kg yoğurt
400 gr kuşbaşı
1.5 kase ıslanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 yumurtanın sarısı
----------------------------------------------------
Üzeri için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
-----------------------------------------------------------
Antep Yuvalaması Tarifi Nasıl Yapılır?
1- Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz.
2- Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz.
3- Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde.
4- Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.
5- Ben buhar pişirmeyi tercih ettim ve yaptığım yuvarlamaları ikiye bölüp, difrize koydum.
Daha sonra tekrar yapacağım zaman hazır olsun diye.
6- Sonra akşamdan ısladığım nohutu ve kuşbaşını bol suyla düdüklüde pişirip, yoğurdu 1 çay kaşığı karabiber tuz ve bir yumurtayı çırpıp, içine ilave ettikten sonra yuvarlanan ve buharda pişen yuvalamalarıda ekledim.
7- Daha sonra 2 taşım kaynatıp, yağda naneyi yakıp, üzerine gezdirdim.
AFİYET OLSUN.
MUTLU BAYRAMLAR.
__________________ Evrene Gönderilen Enerji Fazlasıyla Geri dönüşümüne İnanıyorum.. |