Keçi Patisi (Mayasız Tuzlu Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı karbonat
- Küçük bir çimdik toz şeker (yarım çay kaşığı)
- 2-2,5 su bardağı un (yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Keçi Patisi Nasıl Yapılır ?
1. Keçi patisi hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabında yoğuruyoruz.
2 - Tezgaha biraz un serperek, hamurdan birer avuç koparıp rulo yapıyoruz ve üzerine hafif bastırarak biraz inceltiyoruz.
Dilerseniz bu aşamada hamuru ortadan kesip, daha sonra her bir parçayı yuvarlayarak rulo haline getirebilir ve daha eşit parçalar elde edebilirsiniz.
3- Ardından bıçakla 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesip, her parçanın bir kenarının ortasından ya da karşılıklı köşelerine yakın yine bıçağın ucuyla keserek birer çentik atıyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
4- Hamur parçalarını hazırlayıp, bir tavada kızgın yağda altlı üstlü kızartıyoruz. Kısa sürede kızardığı için kontrollü pişirmekte fayda var..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet Olsun..
-Alıntı - nefisyemektarifleri.com