Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2025, 15:22   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan pehli




Yaz aylarının sen sevilen sebzesi patlıcanla yapılan ağzınızı sulandıracak bir tarifimiz var: Amasya'ya özgü patlıcan pehli tarifi... Türkiye'nin farklı yörelerinde farklı isimlerle karşınıza çıkabilen bu yemeği denemeden geçmemenizi tavsiye ederiz. Özellikle patlıcan sevenler pehliye bayılacak..


Patlıcan Pehli Tarifi İçin Malzemeler
2-3 parça dana biftek
1 kg uzun patlıcan
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet biber
Kaya tuzu
Karabiber


Patlıcan Pehli Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana biftek 3 su bardağı su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir (Ben düdüklü tencere ile yapıyorum yumuşacık oluyor).
Diğer taraftan patlıcanlar alacalı olarak uzunlamasına kesilir (Kaya tuzu eklenmiş suda bekletilir).
Soğan, sarımsak, biber küçük doğranır. Orta ateşte sotelenip bekletilir.
Patlıcanlar ölçülü olarak kızartılır ve fazla yağı alınır.
Patlıcanlar beklettiğimiz soğanlara eklenir.
Yumuşayan bifteklerimiz didiklenir (kuşbaşı olarak da kullanabilirsiniz)
Patlıcanlara eklenir.
Üzerine domatesler rendelenir ve artan et suyu (düdüklüden çıkan).
Kaya tuzu ve karabiber eklenerek kısık ateşte 30-35 dk. pişirilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları