|
zAZ Nickli Üyeden Alıntı
|
irc.zchat.org
irc.hatirla.net
burada test edebilirsin
|
Turkce karakterli bir nickin client connect mesajini print olarak atabilirmisin. Merak ettim.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:16 -->-> Daha önceki mesaj 20:08 --
irc.hatirla net e kiwi ile baglandim. Senin applet ile eve gecmedim evde mirc 6.35 ile detayli bakacagim lakin ilk gördügüm motd unda 1 tane türkce karakter göremedim. Ayrica kiwi appletinizin nick yazma textbox ina tr karakterli bi nick yazildiginda baglan butonu calismiyor. Merak ettigim özellikle mirc 6.35 te tr karakterli bi nickin sunucuya baglandigindaki client connect notice mesajini merak ediyorum. Nick tam geliyormu düzgün bide geliyosa bi kopyalayip mirc mesaj inputuna yapistirin bakalim duzgun kopyaliyomu yoksa ascii karakterlerimi kopyaliyo nick kisminda ozellikle.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:19 -->-> Daha önceki mesaj 20:16 --
Bildigim kadariyla unrealircd 6 tamamen utf8 kullaniyor yani unreal 3.3 gibi latin1 kullanmiyor malesef kökten kaldirmislar. Bi kac belirli set ayarlariyla tr karakter nicklere ve kanallara izin verebiliyosunuz lakin. Test ettigim kadariyla ozellikle mesela birine gzline atin ve sebep kismina tr karakterli bi sebep yazin. Bakalim statuste nasil gorunuyor duzgun gorunuyor ise sebep satirini kopyalayin ve mirc mesaj inputuna yapistirin bakalim düzgun geliyomu veri.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:24 -->-> Daha önceki mesaj 20:19 --
Ayrica sunucunuzda suan tr karakter nick kullanilamiyor. Illegal characters uyarisi var
Bu ayarlanabilir bunda sikinti yok ama. Asil sikinti notice mesajlarinda
Buda botlarin okumasi acisindan buyuk sikinti. veya mirc 7 de bu durumu cöźdüler mi onu test etmedim lakin mirc 6.35 ve alt surumlerde sikinti büyük unrealircd 6 için.