Yeşil Krep
Yeşil Krep için
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı ıspanak püresi
1/2 su bardağı ısırgan suyu
Tuz
Servis için
Önceden haşlanmış ısırgan otu
Az miktar keçi peyniri
Zeytinyağı ile blender’dan geçirilmiş fesleğen
Taze kekik ve taze nane
Zeytinyağı
Yeşil Krep Nasıl Yapılır
Krep malzemesini bir kapta çırpın, kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Katıysa ısırgan otunun suyunu, sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz.
Yanmaz tabanlı tavada birer kepçe alarak tavanın ortasına yavaşça akıtın, tavayı sağa sola hafifçe yatırarak hamuru yayın ve orta ateşte ve çok kısa süre tavada tutarak pişirin.
Süreyi uzatırsanız kreplerin rengi kahverengi olur. Her bir yüzünü yarım dakikadan fazla ateşte tutmayın. Pişen krepleri bir tabağa ikiye kıvırarak koyun.
Önceden blanşe edilmiş ısırgan otunu zeytinyağı ile bir tavada çevirin, sadece ısınması yeterli.
Krepleri bir servis tabağına alın, içine otu ve peynir parçacıklarını koyup fesleğen sos gezdirin. Taze kekik ve taze nane serperek servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Püf Noktası
Yeşil rengi elde etmek isterseniz ısırgan otu yerine ıspanak kullanabilirsiniz.
Yeşil otları karıştırarak lezzetlini ve aromasını arttırabilirsiniz.
Keçi peyniri yerine kaşar ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz.
Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
Konu meLanie tarafından (16 Mayıs 2025 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.
|