Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mayıs 2025, 22:35   #6
Feragat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wikipedia'dan veri çekme

Coderlab Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
estf. öyle bi imada bulunmadı. sadece remote nin sadece -e parametresi ile çalışmayacagını belirttim.[COLOR="Silver"]

Ben kodun site ile bağlantı kurması açısından söylemiştim. Elbette gelen veri düzenli olmayacaktı.
Çıkan karakter hataları aliastaki gibi replace edilebilir.
Tabi farklı yollar da güzeldir.
Web sitesi olmayanlar bu yolu deneyebilirler.
Test ettiğim mirc versiyonu 7.77
Kolay gelsin.

Örnek:
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias conv { return $replace($1-,\u00fc,ü, \u015f, ş, \u011f, ğ, \u00e7, ç, \u00c7, Ç, \u00e2, â, \u0131, ı, \u0130, i, \u00f6, ö, \u015e, Ş) } alias wiki { if ($1 == $null) { echo -a Lütfen bir arama terimi girin. | return } var %term = $replace($1-, $chr(32), %20) sockclose wiki sockopen -e wiki tr.wikipedia.org 443 set %wikiterm %term } on *:sockopen:wiki:{ if ($sockerr > 0) { echo -a HATA: $sock($sockname).wsmsg ** sock($sockname).wserr | return } sockwrite -n $sockname GET /w/api.php?action=query&prop=extracts&exintro&explaintext&format=json&titles= $+ %wikiterm HTTP/1.1 sockwrite -n $sockname Host: tr.wikipedia.org sockwrite -n $sockname Connection: close sockwrite -n $sockname $crlf } on *:sockread:wiki:{ var %tmp sockread %tmp if (%tmp != $null) { if ($regex(%tmp, /"extract":"([^"]+)"/)) { var %summary = $regml(1) echo -a Wikipedia özeti: $conv($replace(%summary, \n, $crlf)) } } }

Sonuç:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

mircscripting.net

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan