Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2025, 00:17   #8
Coderlab Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Wikipedia'dan veri çekme

Feragat Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben kodun site ile bağlantı kurması açısından söylemiştim. Elbette gelen veri düzenli olmayacaktı.
Çıkan karakter hataları aliastaki gibi replace edilebilir.
Tabi farklı yollar da güzeldir.
Web sitesi olmayanlar bu yolu deneyebilirler.
Test ettiğim mirc versiyonu 7.77
Kolay gelsin.

Örnek:
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias conv { return $replace($1-,\u00fc,ü, \u015f, ş, \u011f, ğ, \u00e7, ç, \u00c7, Ç, \u00e2, â, \u0131, ı, \u0130, i, \u00f6, ö, \u015e, Ş) } alias wiki { if ($1 == $null) { echo -a Lütfen bir arama terimi girin. | return } var %term = $replace($1-, $chr(32), %20) sockclose wiki sockopen -e wiki tr.wikipedia.org 443 set %wikiterm %term } on *:sockopen:wiki:{ if ($sockerr > 0) { echo -a HATA: $sock($sockname).wsmsg ** sock($sockname).wserr | return } sockwrite -n $sockname GET /w/api.php?action=query&prop=extracts&exintro&explaintext&format=json&titles= $+ %wikiterm HTTP/1.1 sockwrite -n $sockname Host: tr.wikipedia.org sockwrite -n $sockname Connection: close sockwrite -n $sockname $crlf } on *:sockread:wiki:{ var %tmp sockread %tmp if (%tmp != $null) { if ($regex(%tmp, /"extract":"([^"]+)"/)) { var %summary = $regml(1) echo -a Wikipedia özeti: $conv($replace(%summary, \n, $crlf)) } } }

Sonuç:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Öncelikle şunu belirteyim: mirc 6.x sürümlerde çalışmaz kodunuz

mirc 7 de elbette çalışabilir. ama mirc 6.x ve alt sürümlerde hani imkansız demiyim uğraşılsa illaki olur. ama byte sınırlaması sıkıntılı oldugu için json parse edilmesi biraz sıkıntılı. özellikle uzun verilerde. 7 yide tr de şuan kaç kişi kullanıyordur Allah bilir. malesef millet olarak hep geriden geliyoruz teknolojide daha dogrusu seviyoruz sanırım geri yi. bunun en güzel örnegi unreal3.2.x i bizden baska bu kadar kullanan varmıdır Dünya'da orası meçhul
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
En iyi çalışan sistem sıkıntısız çalışsan sistemdir mantıgıyla devam. yapacak bişi yok.

"Ben kodun site ile bağlantı kurması açısından söylemiştim" olarak belirtmişsiniz de bi üst mesajda arkadaş çalışmadıgını sormuş sizde cevap olarak sockopen -e kullanılması gerektigini söylemişsiniz. yani şöyle bi izlenim oluştu bende görünce cevabınızı hani sockopen -e kullanırsanız sorununuz çözülür tarzı. olayların akışına göre degerlendirmiştim. yanlış anladıysam k.bakmayın tekrardan.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:17 -->-> Daha önceki mesaj 00:15 --

Coderlab Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle şunu belirteyim: mirc 6.x sürümlerde çalışmaz kodunuz

mirc 7 de elbette çalışabilir. ama mirc 6.x ve alt sürümlerde hani imkansız demiyim uğraşılsa illaki olur. ama byte sınırlaması sıkıntılı oldugu için json parse edilmesi biraz sıkıntılı. özellikle uzun verilerde. 7 yide tr de şuan kaç kişi kullanıyordur Allah bilir. malesef millet olarak hep geriden geliyoruz teknolojide daha dogrusu seviyoruz sanırım geri yi. bunun en güzel örnegi unreal3.2.x i bizden baska bu kadar kullanan varmıdır Dünya'da orası meçhul
En iyi çalışan sistem sıkıntısız çalışsan sistemdir mantıgıyla devam. yapacak bişi yok.

"Ben kodun site ile bağlantı kurması açısından söylemiştim" olarak belirtmişsiniz de bi üst mesajda arkadaş çalışmadıgını sormuş sizde cevap olarak sockopen -e kullanılması gerektigini söylemişsiniz. yani şöyle bi izlenim oluştu bende görünce cevabınızı hani sockopen -e kullanırsanız sorununuz çözülür tarzı. olayların akışına göre degerlendirmiştim. yanlış anladıysam k.bakmayın tekrardan.

pardon bi üst mesajda olarak belirtmişim alt mesajda olacak orası. dedigim gibi yanlış anlamışım o kısmı. özür dilerim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan