David S. Goyer, 1966 yapımı Fantastic Voyage filmini yeniden beyaz perdeye taşıma isteğini yineledi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. David S. Goyer, bir dönem tekrar geliştirilme aşamasına alınan ancak daha sonra rafa kaldırılan Fantastic Voyage (Esrarengiz Yolculuk) filmini hâlâ perdede görmek istiyor.
1966 yapımı bilimkurgu macera filmi Fantastic Voyage’ın yeniden çevrimi, uzun süredir geliştirme aşamasında kalmış bir proje olarak gündemdeki yerini koruyor.
Projenin büyük bölümünde yapımcı olarak James Cameron yer alırken zaman içinde
Roland Emmerich ve
Shawn Levy gibi yönetmenlerle de çeşitli aşamalar kaydedildi. Senaryo yazarlığı görevi ise son olarak
David S. Goyer’a verilmişti.
Goyer ve Cameron, bir dönem projeyi
Guillermo del Toro ile birlikte hayata geçirmeye oldukça yaklaşmışlardı. Ancak yapım hiçbir zaman prodüksiyon aşamasına ulaşamadı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Guillermo del Toro, yeni Fantastic Voyage uyarlamasının yönetmenliğini 2016 yılında üstlenmişti. Ancak Del Toro sonrasında projeden ayrılarak Netflix için uzun zamandır hayalini kurduğu Frankenstein filmini gerçekleştirdi. Del Toro ile daha önce Blade II filminde birlikte çalışan
David S. Goyer, yönetmenin yeniden projeye dönmesini arzuladığını açıkladı.
David S. Goyer’dan Fantastic Voyage Açıklaması
David S. Goyer, Screen Rant’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Guillermo iyi bir arkadaşım. Birlikte beş ya da altı projede çalıştık. Fantastic Voyage için hazırlıklara başlamıştık ve çok yakındık. Yapım tasarımcısı işe alınmıştı ve hazırlıklar sürüyordu. Bu sırada Guillermo bana, ‘Searchlight ile bir anlaşmam var. 20 milyon dolara çekilebilecek bir senaryon var mı?’ dedi ve ben de ona Antlers adlı senaryoyu verdim, birlikte çektik.
“Fantastic Voyage, o dönemki Fox yönetimi nedeniyle rafa kalktı ama gerçekten harika bir projeydi. Guillermo ve James Cameron ile çalışmak çok büyük bir deneyimdi. Bu tecrübe sonrasında Terminator: Dark Fate için Cameron ile çalışmaya devam ettim. Guillermo’yu uzun zamandır tanıyorum. Umarım bir gün bu projeyi hayata geçirebiliriz.” Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Goyer, şu anda 20th Century Studios’un başında olan
Steve Asbell ile bu konuyu tekrar gündeme getirmeyi planladığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Del Toro ile birlikte yazdıkları ama henüz hayata geçmemiş bir Star Wars senaryosunun da bulunduğunu belirtti.
Bilimkurgu Klasiğiydi
1966 tarihli Fantastic Voyage,
Richard Fleischer tarafından yönetildi. Senaryosu
Harry Kleiner,
Jerome Bixby,
Otto Klement ve
David Duncan tarafından yazıldı. Filmde, Sovyetler Birliği’nde çalışan bilim insanı Jan Benes’in, maddeleri geçici olarak küçültebilen bir yöntem geliştirmesi konu alınıyor.
CIA, Jan Benes’i Amerika’ya getirirken bilim insanı yolda bir saldırıya uğruyor ve beyninde oluşan pıhtı nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Onu kurtarmak için bir grup Amerikalı, nükleer bir denizaltı ile küçültülerek Benes’in vücuduna enjekte ediliyor. Ekip, pıhtıyı yok etmek ve mini boyutlarının etkisi sona ermeden önce vücuttan çıkmak için zamana karşı zorlu bir yarışa girişiyor.
Filmin oyuncu kadrosunda ise
Stephen Boyd,
Raquel Welch,
Edmond O’Brien,
Donald Pleasence,
Arthur O’Connell,
William Redfield,
Arthur Kennedy ve
Jean Del Val rol almıştı.
Fantastic Voyage yeniden çevrimi, hâlâ yapım sürecine alınmamış olsa da
David S. Goyer,
James Cameron ve
Guillermo del Toro üçlüsünün projeye olan ilgisi devam ediyor.
Kaynak:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]