|
Absent Nickli Üyeden Alıntı
|
Hiç kimsenin kaynaksız karar vermediği bir konuda, yine net bir cevap verdiniz. Maşallah, bir kez daha takdir ediyorum.
Merak ettiğim için soruyorum. Bizim rehberimiz Kuran-ı Kerim değil mi? Orada haram kılındığı yazıyor mu? Yoksa biz yine de ‘babasının öz kızına şehvet duyması haram değil’ diyebilen diyaneti mi dinlemeliyiz?
|
Kaynaksız konuştuğumu kim söyledi? Bilgiye ulaşma konusunda kolay bir devirdeyiz. Açıp okursunuz ve söylediklerimize aykırı bir şey var mı yok mu kolayca öğrenirsiniz. Sadece Diyanet değil, Kuran tefsirlerinde de dövme konusunu okuyabilirsiniz. Ruhul Furkan tefsirine bakabilirsiniz. Yunus Süresine kadar 10 ciltlik esere ben dört senemi verdim. Bizler foruma iş arasında girip birkaç yorum yapabilecek durumdayız. Buraya ciltlerdeki sayfaların fotoğraflarını atma gibi bir vakte sahip değiliz. Müslümana ilim öğrenmek farzdır. Bu eserleri temin edip okumak varken, buralarda keyfe keder yorum yapmak doğru değil.
Bunun haricinde Diyanet'le ilgili sorduğunuz soruya gelince. Kim söylemiş, ne zaman söylemiş bilmem, merak etmem, ilgilenmem. Konuyla alakasız olan ve yersiz polemik oluşturan bir soru niteliğinde. O işleri unutalı çok oldu. Diyanetten yetişip ateist olan da var ama ilmihal konusuna dokunmaz bu yanlış örnekler. Diyaneti kabul etmiyorsanız, Ömer Nasuhi Bilmen okuyunuz. Onun ilmihali en meşhur olanlardan biridir. Yani dövmenin haramlığından öte, Peygamber, sahabesine, dövme ile ilgili "Allah dövme yapana da yaptırana da lanet etmiştir" diye açıklama da yapıyor. Bunların hepsi kaynaklıdır. Umarım anlatabilmişimdir.
Şu alternatif de var. Ben bu işlerle uzun zaman ilgilensem de herhangi bir diplomam yoktur. Fakat forumda diplomalı ve Din Kültürü Ahlak bilgisi öğretmenimiz de var. Kendisine de danışabilirsiniz.