Rum Böreği Tarifi
Lorlu patlıcan, namı diğer Rum böreği tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Rum Böreği İçin Gereken Malzemeler
250 gram lor peyniri
2 adet patlıcan
2 adet yumurta
1.5 ila 2 yemek kaşığı nişasta
Yarım demet dereotu
Tuz
Toz veya pul biber (Damak tadınıza göre)
Kara biber
Rum Böreği Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Daha sonra yaklaşık olarak 1 santimetre kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimleyin.
2. Patlıcanın acılığını alması içi bir süre tuzlu suda bekletip.
3. Sudan çıkardığınız patlıcanları kurulayın.
4. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, damak tadınıza göre tuz ve baharatları ilave ederek bir karışım oluşturun.
5. Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirin. Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartın.
6. Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapın.
Alıntıdır.
__________________ dulcius ex asperis... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|