Konu: Paris Brest
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2025, 17:36   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paris Brest




Fransız mutfağının zarif ve lezzetli tatlılarından biri olan Paris Brest, pralin kremasının ve dış kabuğunun çıtırlığının birleşimiyle bir lezzet şöleni sunuyor. Özel günlerinizi şımartacak bu tatlıyı mükemmel şekilde hazırlamak için bazı kritik noktaları ve püf noktalarını bilmek oldukça önemlidir. Malzemeler hazırsa Paris Brest tarifi için detaylara geçebiliriz

Paris Brest için Malzemeler
Choux Hamuru İçin
125 g tereyağı
250 ml su
1 çimdik tuz
1 çimdik şeker
150 g un
4 adet yumurta


Pralin Kreması İçin
100 g badem
100 g fındık
150 g toz şeker
200 ml süt
2 yumurta sarısı
50 g tereyağı
1 çay kaşığı vanilya


Üzeri İçin
1 yumurta sarısı (Choux hamurunun üzerine sürmek için)
File Badem veya file fındık
Pudra şekeri


Paris Brest Nasıl Yapılır
Tereyağı, su, tuz ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak hamuru 2-3 dakika pişirin.
Hamuru bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Yumurtaları hamur pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar birer birer ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
Hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye, bir daire şeklinde sıkın. İkinci bir daire daha üzerine ekleyin, böylece halka şeklinde iki katlı bir yapı elde etmiş olacaksınız.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimlenmiş badem veya fındık serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika hamur altın rengini alıp iyice kabarana kadar pişirin.
Sürenin sonunda paris brestleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan