Süt Böreği
Bayburt yöresi ile özdeşleşmiş nefis süt böreği, hamur ve şerbet ile hazırlanır. Hamurların arasına fındık ve tereyağı eklenir. Şerbet yapımında ise su yerine süt kullanılır.
Süt Böreği için
Malzemeler
Hamuru için
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Un (Aldığı kadar)
Süt şerbeti için
4 su bardağı süt
1-5, 2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine
250 g fındık (İri kıyılmış)
5-6 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Süt Böreği
Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |