Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2025, 22:54   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Siron




Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufkanın su ile açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen siron, genellikle tavuklu versiyonu ile sunulur. Bir mantı çeşidi olarak da bilinen tavuklu siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır. Özellikle Karadeniz'de sık sık tüketilen bir yemektir. Hazırlanan tavuklu siron, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.

Tavuklu Siron için
Malzemeler
3 tane yufka
1 tane tavuk göğsü
3yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
2 bardak yoğurt
2 diş sarımsak


Sos için
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates, rendelenmiş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber


Tavuklu Siron
Nasıl Yapılır
Yufkaları açarak iki uçtan rulo yapamaya başlayın. İki parmak kalınlığında yufkaları rulo halde kesin.
Kestiğiniz yufkaları dik şekilde fırın tepsisine dizin.
180 derece fırında yufkalar renk alana kadar pişirin.
Bu sırada tavuk göğsünü bir tencerede tuz ile birlikte haşlayın.
Yufkaların üzerine haşlanan tavuğun suyu dökün ve yumuşatın.
Tavuk göğsünü didikleyerek 1 yemek kaşığı yağda kavurun.
Islanmış yufkaların üzerine tavukları koyun.
Ayrı bir tavada sos için olan bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.
Yoğurt içine iki diş sarımsağı ezin ve karıştırın.
Tavuğun üzerine yoğurt ve sos dökün.
2 yemek kaşığı yağı kızdırarak üzerine gezdirin. Afiyet olsun.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları