İncirli Galette Tarifi
İncirli Galette Tarifi için
Malzemeler
1 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
70 gram (5 yemek kaşığı) soğuk tereyağı, küçük küpler halinde
3-4 yemek kaşığı buzlu su
6-8 adet taze incir (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası (incir suyunu çekmesi için)
1 adet yumurta (üzeri için, fırça ile sürmek için)
Bal veya pudra şekeri (servis için)
İncirli galette tarifi malzemeleri için alternatif öneriler
Un yerine:
Tam buğday unu (daha besleyici ve yoğun aroma)
Yulaf unu (glutensiz değil ama daha hafif)
Badem unu (glutensiz, fındıksı tat katar)
Tereyağı yerine
Soğuk hindistancevizi yağı (bitkisel ve hafif aroma verir)
Margarin (daha uygun fiyatlı alternatif)
İncir yerine
Armut (ince dilimlenmiş, tatlı ve sulu)
Elma (tarçınla güzel uyum sağlar)
Şeftali veya nektarin (yaz ayları için)
Erik veya kırmızı erik (ekşi-tatlı dengesi için)
Ayva (kış için, hafif pişirerek yumuşatılabilir)
Şeker yerine
Esmer şeker (hafif karamelimsi tat)
Bal veya akçaağaç şurubu (daha doğal tatlandırıcılar)
Hindistan cevizi şekeri
Tarçın yerine
Muskat rendesi (farklı baharat aroması)
Anason veya kakule (değişik ve egzotik tatlar için)
Limon suyu yerine
Portakal suyu (hafif tatlı ekşilik)
Elma sirkesi (daha yumuşak asidite)
Nişasta yerine
Mısır nişastası yerine patates nişastası
Hiç kullanmayıp, incirlerin suyunu önceden süzmek
İncirli Galette Tarifi Nasıl Yapılır
Un ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip, parmak uçlarınızla tereyağı unla iyice karışana kadar ezin.
Buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın. Hamur top haline geldiğinde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanmış yüzeyde yaklaşık 25-30 cm çapında açın.
İnce dilimlenmiş incirleri bir kapta toz şeker, tarçın, limon suyu ve mısır nişastası ile karıştırın.
Hamurun ortasına incirli karışımı yerleştirin, kenarlarını içe doğru katlayarak galette şeklini verin.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika, hamur altın sarısı ve iç malzeme yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra isteğe bağlı olarak bal veya pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |