Web site tanıtımı bölümün de konu açacak üyelerimizin uyması gereken kurallar; - Konu açılımı ve düzeni web site tanıtımı için belirlenen forma uygun olmalıdır.
  - Açılan konuların başlıkları anlaşılır ve site tanıtımı için alan adı içermelidir. Örnek; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Açıldı! veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hizmet vermeye devam ediyor!
  - Web site tanıtımı yapacak olan alan adları cinsel ( +18 ) içerik olamaz. Bu sitelerin tanıtım konusu açmasına izin verilmez.
  - IRC sunucularının tanıtım konuların da tasarlanan site, sadece sohbet appleti içermemelidir. Tam bir site tasarımına sahip olmayan alan adları için tanıtım izni verilmez.
  -  Konusu zaten açılmış olan bir alan adı için tekrar tekrar konu açmak yerine mevcut açık olan konu içerisinden devam edilmelidir.
  - Tanıtım konusu açılacak alan adı için, site içeriğe sahip değilse veya yapım aşamasın da ise bu site için tanıtım konusu açılamaz.
  - Açılan tanıtım konuların da, ekip aranıyor, yetkili alınacaktır vb. tanıtım dışın da paylaşımlar yapılması yasaktır.
  - Konu sahibi, açılan web site tanıtım konusun da güncel mesajı atarak konuyu gündeme alıp güncellemesi yasaktır.
  - İllegal faaliyet yürüten sitelerin tanıtım konusu açması yasaktır. Tespiti halin de konu yayından kaldırılır ve konu sahibi forumdan uzaklaştırılır.
  - FORUM TANITIMI YAPMAK YASAKTIR.

Yukarıda belirlenen kuralların ihlali doğrultusunda konular, ilgili görevli tarafından 
kilitlenebilir, geri dönüşüme taşınabilir.
IRCForumlari yönetimi, kuralları güncelleme, değiştirme veya ekleme hakkını saklı tutar.  
IRCForumları Yönetim Adına.