Haşhaşlı mercimekli börek tarifi
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram yufka
Haşhaşlı Mercimekli Börek İç Harcı İçin:
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
2-3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Haşhaşlı Mercimekli Börek Arasına Sürmek İçin:
5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı mercimekli börek için geniş bir tavada sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğanı soteleyin.
Soğanlar yumuşadığında salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun.
Ardından haşlanmış yeşil mercimek, çekilmiş ceviz, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tüm malzemeyi homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta haşhaş ezmesi ile sıvı yağı pürüzsüz ve sürülebilir bir kıvam alana dek karıştırın.
İç harcı yufkanın yarısına sürün, diğer yarısını yarın ay şeklinde üzerine kapatın. Ardından keserek üçgen altı adet parçalar elde edin.
Geniş kenarına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın.
Şekillendirdiğiniz börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin. Haşhaşlı mercimekli börek hazır. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |