Bezirgani ( AnTakya )
Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler
Bezirgani İçin:
10 adet dolmalık biber (tatlı)
10 adet kurutulmuş domates
1 adet küçük boy soğan (küp doğranmış)
1 avuç doğranmış maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Bezirgani Üzeri İçin
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam doğranmış maydanoz
Bezirgani Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş dolmalık biber ve domatesleri kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğranmış doğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Biber salçasını da 2 dakika kavurduktan sonra doğranmış biber, domates, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın.
Üzerine nar ekşisi gezdirip, maydanoz ve ceviz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |