Çikolatalı ve Fındıklı Babka
Malzemeler
Hamuru için:
400 gr ekmeklik un
8 gr tuz
40 gr toz şeker
40 gr tereyağı
16 gr maya
216 ml süt
250 gr çikolatalı fındık kreması
75 gr pirinç fındık
Şurubu için
28 gr esmer şeker
18 ml su
Yapılışı: Ekmeklik un, tuz, şeker, tereyağı, maya ve sütü bir kaba alıp hamur kıvamına getirin. Hamuru oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken ayrı bir yerde esmer şeker ve suyu bir kaba alarak çırpma teliyle karıştırın. Dinlenen hamuru, un ve merdane ile ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine çikolatalı fındık kremanızı spatula ile sürün. Sürdüğünüz kremanızın üzerine fındıkları serpin ve ikiye katlayın. Katladığınız bu hamur parçalarını kek kalıbına girecek şekilde dikdörtgen olarak kesin. Daha sonra bu dikdörtgen parçaları uzunlamasına 5 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı kendi etrafında döndürün ve rulo yapıp sararak kek kalıplarınıza yerleştirin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirin. Ocakta esmer şekeri suyla 5 dakika kaynatarak hazırladığınız şurubu pişmiş babkalarınızın üzerine sürün. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |