Yanık pırasa
Yanık pırasa
Malzemeler
80 gr pırasa (4 cm boylarında kesilmiş)
50 ml portakal suyu
50 ml limon suyu
5 gr havuç (iri doğranmış)
0,5 gr toz zerdeçal
1 gr nişasta
5 ml zeytinyağı
1 gr deniz tuzu
0,04 gr toz şeker
Yapılışı:
Sebzeleri hazırlayın: Pırasaları 4 cm boylarında keserek hazırlayın. Havuçları iri olacak şekildedoğrayın.
Aromatik pişirme suyu: Bir tencereye portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, zerdeçal, deniz tuzuve toz şekeri ekleyin. Karıştırın. İçine pırasaları ve havuçları yerleştirin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Yanık etki (Karamelizasyon): Pişen pırasaları tavaya alın ve yüksek ateşte, her iki tarafına renk aldırın. Hafif yanık görünümlü, karamelize yüzeyler elde edin.
Sos hazırlığı: Tencerede kalan portakal-limon suyunu ve havuçları blender’a alın. Pürüzsüz hale gelene dek çekin. Nişastayı bir miktar soğuk suyla açın ve püreye ilave ederek tekrar blender’dan geçirin. Sos kıvam almalı, parlak ve yoğun yapıda olmalı.
Sunum: Servis tabağının altına hazırladığınız sosu yayın. Üzerine yanık pırasaları dizin. Dilerseniz birkaç damla zeytinyağı ve taze otlarla süsleyerek sunumu tamamlayın.
Sunum önerisi: Yanık pırasayı, modern tabaklarda fermente yoğurt ya da fırınlanmış tahıllarla tamamlayabilir, vegan menülere dahil edebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |