Cevap: AY fazları
HİLAL FAZI
Hilal fazında dünyaya gelen kişiler ise artık toprak üstüne çıkmış ve yaşamın görünen tarafına geçmiş bir fidan gibidir. Hayatı keşfetmeye, çevresel şartları tanımaya ve güçlenmeye dair içsel bir dürtü taşırlar. Bu fazın doğası Venüs ve Merkür doğasındadır. Boğa ve İkizler enerjisiyle benzeşir. Büyümek için biraz daha fazla mücadele vermeleri gereken yaşam deneyimleri ve kararları ile karşılaşırlar. Başlayıp ortaya koyma aşaması çok hızlı gelişir; ancak görünür olma aşamasına geçiş ise onlar için daha zorlayıcı ve tereddüt etmelerine sebep olan bir yapıdadır. Boğa mizacının getirdiği somutlaştırma, maddeleştirme ve bir fikrin sürdürülebilirliği konusunda başarılı kişilerdir. Hilal fazı kişilerinin öğrenmesi gereken ders, yaşam yolculuğunda ilerlemek ve gelişmek için yeni adım atma korkusunu aşmaktır. Ama konusunda oldukça başarılıdır.
HİLAL: Ayın ilk ışığının görüldüğü faz; niyetler için not tutmaya, dilekleri yazmaya, eyleme geçmeye başlananandır. Kalıcı bilgiyi oluşturma ve maddeleştirme enerjisi çalışır. Gidilmeyen yerin rotası belirlenir, konaklanacak yerlere karar verilir, seyahat planı yapılabilir, bir eğitime başlanabilir, eğitim içeriği oluşturulabilir, yeni bir ticari girişimin çizelgesi hazırlanabilir, alışveriş yapılabilir. İleride paylaşılacak bilgi üzerine araştırma yapılabilir ve kaynaklar oluşturulabilir
Hilal Ay Fazından bahsedelim mi? ✨
Ay, Güneş’in 45-89° önünde olduğunda doğanlar Hilal fazında doğar. Ay gökyüzünde ince bir yay gibi görünür.
Bu faz → başlamak ile ilgilidir.
Ama hemen değil… Önce düşünüp tartma, sonra adım atma enerjisi vardır. Boğa’dan gelen sabır, İkizler’den gelen merak ve sosyallik ön plandadır.
Hilal fazında doğanlar bazen karar almakta zorlanır, cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyar. Fakat özellikle Güneş-Ay arasında 60lık varsa → pratik, çözüme odaklı ve yaratıcı bir enerji açığa çıkar.
__________________ Hanif kalmak cesaret ister... |