Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2025, 12:27   #3
shera_hanif Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BÜYÜ - alıntı

Beddua konusuna değinmek istiyorum. Evet bazı insanların bedduası daha kolay tutar. 8/12.ev etkisi, Mars balık, Neptün - Merkür, Neptün - Ay olumlu açıları örnek olabilir. Güçlü bir Jüpiter yönetimindeki Merkür olabilir Ancak benim fikrim şu. Bedduanızın tuttuğunu bile bile etmek kötülüktür. Çünkü sen artık bilerek ona zarar vermek istiyorsun. Ha gidip işte ayağını kaydırmışsın, ha beddua etmişsin. Tamam, haklı sebepler olabilir ama artık böyle bir etkin olduğunu biliyorsun. Benim bedduam tutuyor dur çakayım bedduayı şuna da görsün diyorsun. Orada artık işin içine kin, intikam ve kibir girdi. Sen aslında Allah'ın sana verdiği bir ayrıcalığı birinin kötülüğü için kullandın. Canının yanması ne kadar haklı sebep olur bilmiyorum. İnsanı o raddeye getiren olaylar olduğunu biliyorum, canını çok yakıyorlar ama Hz. Ali efendimiz kendi nefsi araya girince öldürmekten vazgeçmişti. Savaştayken bile! Düşünelim.

Bile isteye yaptığımız her eylemin hesabını vereceğiz. Ağzımızdan çıkanların hatta çıkmayanların da.
Haşa Allah 'tan iyi bilmiyoruz. O yüzden ona havale etmek en temizi diye düşünüyorum. O ne yapacağını bilir. Çünkü gözlemlediğim şu ki beddua haklı olsanız dahi size de dönüyor. Çünkü insan genelde olaylara objektif bakamaz ve haksız olduğu yeri göremez. Elden geldiğince kaçınmak gerekir diye düşünüyorum.
BETÜL AYDIN

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver