Cevap: BÜYÜ - alıntı
ben anlamıyorum bu karma işlerini. günahsız çoluğun çocuğun ne suçu var. bizim memlekette bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar çok. belki torunundan çıkacak da görmeye üzülmeye ömrü bile yetmeyecek büyü yapanın. samimi soruyorum dediğinize inansam da mantığı nedir Birine kötülük yaptığınızda sadece o mu etkileniyor? Onun çoluğu çocuğu, anası babası yok mu? O kişinin hastalığı, işsizliği sadece kendisini mi etkiliyor? Hayır, herkesi etkiliyor. Tüm ailesinin canı yanıyor. Ayrıca kötüler de öyle gelişigüzel yapamaz bu düzenle. İnsanın en önemlisi çocuğudur. Bazen kavgaya girmez adam. Çocuklarım var der girmez. İşte büyü vs yapan da kendi düşünecek. Korkacak yapmayacak. Zaten çocukları çok çok iyiyse Allah onları korur. Sistemin sahibi bizden daha iyi bilir ne yapacağını. Ama çoğunlukla cinsini sevdiğim cinsine çekiyor.
Bakın karma öyle ben suçsuzken bana işlemiyor. Babannemin karması var diyelim. Ben de hayatımda bir kötülük yaptığım an çalışmaya başlıyor. Aktif ediyorsun onu. Yani öyle tertemiz yaşarken sana ceza kesilmiyor. He terazi çok hassas. Biz sanıyoruz ki hiçbir şey yapmadık ama oysa bir kelimeyle can yakmışız. Maalesef ve aslında iyi ki çok dikkatli yaşamak zorundayız.
Deden büyü yaptı birine. O adam hasta oldu, karısı çocuğu mağdur oldu. Çocuk sürekli hasta baba gördü. Okuyamadı erken yaşta ezilerek çalışmak zorunda kaldı. Bak çocuğun hayatı gitti. Okusaydı belki daha bilinçli ebeveyn olacakken yaşadıklarının etkisiyle kendi çocuğuna da yanlış davrandığı oldu. O çocuk da içinde bazı yaralarla büyüdü. Ayrıca örneğin doktor babanın oğlu olmakla işçi babanın oğlu olmak hayat kalitesi açısından farklıdır. Bak, kaç nesil etkilendi?
__________________ Hanif kalmak cesaret ister...
Konu shera_hanif tarafından (28 Eylül 2025 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir.
|