| Balkabağı Helvası
MALZEMELER
700 Gr Balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
125 Gr Tereyağı
3 yemek kaşığı Un
Üzeri için Tahin
HAZIRLANIŞI
Balkabağını küp küp doğra üzerine şeker serp orta ateşte kapağı kapalı olarak pişir kendisi sulanacak.
Balkabakları yumuşayınca soğumaya bırak.
Soğuyan balkabaklarını blanderdan pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çek.
Bir tencerede tereyağını erit üzerine un ekle ve rengi dönene kadar kavur. Unun üzerine balkabağı püresini ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak pişir.
Üzerine tahin dökerek servis et.
Keyifle, afiyetle... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
((aLıntı))
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |