| Yoğurtlu Mantar Mezesi
Malzemeler
1 orta boy sogan
1 paket mantar (500gr)
Limon suyu
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tabanı için;
6 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Yıkadığımız mantarı kaseye alalım. Renginin kararmaması için limonlu suda yaklaşık 10 dakika bekletelim.Tavaya zeytinyağını alalım, piyazlık doğradığımız soğanı ilave edelim.
Küçük küçük doğradığımız sarımsağı da ekleyerek birlikte kavuralım.
Soğanlar pembeleştiğinde suyunu süzdüğümüz mantarları ekleyelim ve yaklaşık 10 dk daha birlikte soteleyelim.Mantarlar pişmeye yakın tuz, pul biber, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip birkaç tur karıştırarak ocaktan alalım.
Süzme yoğurdun içine rendelediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Servis tabağına önce yoğurtlu sosu ardından mantarları alarak servis edelim. Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLıntı
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |