| Ghee Yağı Faydaları Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?
Geçmişi milattan önce 2000 yıllarına kadar uzanan bu yağın müthiş faydaları var:
Tereyağı ile sevdiğin yemekleri bir de Ghee yağı ile dene. Çok daha fazla lezzet verir.
Bir tencere yemek için 1 ya da 2 tatlı kaşığı yağ kullanman yeterli, yani oldukça ekonomik.
İçerisinde bulunan linoleik asitler vücudu kanserojen maddelerden arındırır. Kalp krizi ve kardiyolojik kökenli hastalıklar için de bir bariyer oluşturur.
Bütirik asit üretimi sağladığı için bağırsaktaki zararlı hücreleri temizler ve bağışıklığı güçlendirir.
Tereyağı 150 derece sıcağa dayanıklı iken, Ghee yağı 240 derece sıcaklığa kadar dayanır. Gördüğün gibi bazıları sıcak sever.
İçerisinde laktoz ya da oksitlenmiş kolesterol barındırmaz.
Kolesterolü düşürür ve sindirime yardımcı olur.
Doğal tereyağından Ghee yağı yaparken içinde K2 ve CLA gibi antioksidanlar oluşur ve bunlar vücut için çok faydalıdır.
Omletlerden makarnalara, böreklerden pilavlara kadar çok geniş bir yelpazede kullanabilirsin Ghee yağını.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |