| Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği için
Malzemeler
500 gram glutensiz karabuğday unu
2 adet yumurta
1 bardak süt
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram ceviz
1 paket glutensiz kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
10-12 adet cherry domates
14-15 adet kuru domates
2 adet sarımsak
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
Nasıl Yapılır
Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ardından tuz, şeker, yağ, süt ilave edilir tekrar çırpılır.
Karabuğday unu yavaşça elenerek ilave edilir çırpmaya yavaşça devam edilir ardından kabartma tozu eklenir.
Son olarak sıcak suda bekletilen kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir
Cevizler istediğiniz boyutta dövülüp küçültülür spatula yardımı ile kenardan alt üst yaparak güzelce karıştırılır.
Ekmek hamurumuz yağlı pişirme kağıdı koyulmuş baton yada yuvarlak bir kalıba dökülür üzeri yağlanır ve ikiye doğranmış cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir.
Yarım saat kadar üzeri kapatılıp dinlendirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
Pişen ekmeğimiz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenip yemeğe hazır hale gelir. AFİYET OLSUN... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |