| dOubLe 'dan Veda..
Konuşmaya başlamadan önce bilinmesini isterim ki Forum sahibi Sinan kardeşim başta olmak üzere forumun hiç bir yöneticisi ile bir sorunum, derdim vs. yoktur.
Ben bu foruma 20 yılı aşkın süredir giriyorum. Belli başlı 5-10 kişi dışında en çok emeği geçen insanlardan biriyimdir. Beni tanıyan herkes benim IF Sevgimi bilir. 2010 Yılında bıraktığım foruma, 2015'de ve 2023'de Sinan'ında daveti üzerine geldim. 38 yaşında bir adam olarak günümüz Türkiye'sinde bu alemlerin çoktan bittiğini varsayarak yıllar sonra bir kaç güzel şey paylaşmak ve eskileri yad etmek adına tekrar aktif oldum. 2000'li yıllarda IRC Aleminin %99'unu 25 yaş altı insanların oluşturduğunu baz alır isek, 38 yaş epeyce büyük bir yaş sayılır. Düşünün artık bizde ki IF Sevgisini. Hoş Sinan harici birisi almış olsaydıda geri gelmezdim. Bu arada bir çoğunuz umursamayabilir, kim lan bu adam diyebilir, bizene bundanda diyebilir. Beni tanıyanlara ve konuştuğum insanlara bu yazışmayı borç bildiğim için yazıyorum zaten. Yaklaşık 2 aydır forumu bırakmıştım, bıraktığımdada Sinan'a asla geri dönmeyeceğimi söylemiştim. Telefonda kayıtlı kaldığı için çerezler bugun aktif oldu ve bir çok mesaj atıldığını etiketi gördüm neredesin vs. diye. Bende toplu bilgilendireyim dedim.
Foruma girme sebebi yıllar sonra iki geyik yapma, eskileri yad etme, keyifli vakit geçirmekten ibaret olan bir adamın, anlık olarak bırakma sebebi belirli başlı yöneticilerin "kişisel" egolarına yenik düştüğünü görmemdir. Forumlar yorumlardan oluşur ve yorumlarda küfür, hakaret olmadığı sürece insanlar dilediği gibi eleştirebilir, dilediğini yazabilir. Zamanında bu forumda benim hakkımda neler yazılmıştır ve müdahale etmemişizdir. Hal böyle iken hem forum yönetip hemde insanların konuşmalarına müdahele eden özgürlüğünü alan yöneticiler vs. tabiri caizse bana gelmez. Zaten iki keyif çıkarmaya geliyoruz, birde bunlarlamı uğraşacağım dedim ve ayrıldım. Resim paylaşılan yere yazmışım da ordan silinmiş mesaj da falanda filanda. İnsanın önce bir insana saygısı olmalı. Nedir bu? Düşünün ki 20 yılı aşkın süre geçirmişsiniz burada, 1 yıllık bi adam gelip senin mesajını siliyor, tekrar yazıyorsun, tekrar siliyor. Kalıcı silip özelden mesaj atılsa yine anlarım. Ama burası insanların egolarını tatmin edeceği yer değilki. Burada insanlar istediği yere istediği şeyi yazar. Küfür hakaret olmadığı sürecede kimse silemez. FORUMLAR BUNUN İÇİN VARDIR. Sen haber sitelerinde yada forumlarında alakasız yere attığın mesajın silindiğini gördün mü hiç? Neyse daha fazla uzatmayacağım. Dediğim gibi Sinan ile bu mevzuların hiç bir alakası yoktur. Kendisi forumun sahibidir, yönetenler başkadır. 22 Yılın veda konuşmasıdır bu. Bu zamana kadar kırdığım vs. insanlar olduysa herkes hakkını helal etsin. Bizimde çok yanlışlarımız olmuştur ama yönetici olduğumuz yerde kimseye ego yapmamışızdır. Hayat bana çok büyük konuşmamayı öğretti ama yinede geri dönmeye niyetim yok. Tek bir şart oluştuğunda dönerim, o gün olursa ve gelirse ancak o zaman.. Belki bir gün..
Allaha emanet olun, Kendinize iyi bakın, esen kalın.. IF Her zaman var olacak, herşeye ve herkese rağmen...
__________________ 14 Aralık 2025 Tarihi itibari ile forumla ilişiğimi kesmiş bulunmaktayım. |