|
Dem Nickli Üyeden Alıntı
|
Bir tren istasyonundasın. Gişedeki memur sana tek yönlü bir bilet uzatıyor. Bu bilet seni hayatındaki "o ana" götürecek. Ama bir şartı var: Gittiğinde şimdiki tüm hafızan silinecek, sadece içsel bir "huzursuzluk" hissiyle o hatayı yapmamaya çalışacaksın.
Hangi tarihe bilet alırdın ve o hisse güvenip rotanı değiştirebilir miydin?
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sanırım belirli bir tarihe bilet almazdım. Çünkü bugün kim olduğumu, yaptığım hatalara borçluyum. Hafızam silinecekse ve sadece bir huzursuzluk hissi kalacaksa, o his beni belki bir hatadan uzaklaştırırdı ama aynı zamanda beni ben yapan deneyimi de elimden alırdı.
O yüzden o trene binmek yerine peronda kalmayı seçerdim. Hatalarım canımı acıttı ama yönümü de onlar belirledi. Bugünkü bilincim olmadan geçmişe dönmek, aynı filmi farklı bir sisle izlemek gibi olurdu.”
Asıl soru şu: Hatayı değiştirmek mi isterdim, yoksa o hatanın beni dönüştürmesini mi?
Eğer hafızam silinecekse, aslında aynı kişi olmayacağım. O zaman geçmişe dönmek değil, başka bir versiyonumu yaratmak olurdu bu.
Bu yüzden belirli bir tarihe değil, bugüne yatırım yapmayı seçerdim. Çünkü hafıza silinmeden alınan ders, gerçek dönüşümdür.”