Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 11:21   #18
Carpediem Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 4. Hafta IF Çok Bilmiş Konuğu Carpediem

Dem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir tren istasyonundasın. Gişedeki memur sana tek yönlü bir bilet uzatıyor. Bu bilet seni hayatındaki "o ana" götürecek. Ama bir şartı var: Gittiğinde şimdiki tüm hafızan silinecek, sadece içsel bir "huzursuzluk" hissiyle o hatayı yapmamaya çalışacaksın.​

Hangi tarihe bilet alırdın ve o hisse güvenip rotanı değiştirebilir miydin?

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sanırım belirli bir tarihe bilet almazdım. Çünkü bugün kim olduğumu, yaptığım hatalara borçluyum. Hafızam silinecekse ve sadece bir huzursuzluk hissi kalacaksa, o his beni belki bir hatadan uzaklaştırırdı ama aynı zamanda beni ben yapan deneyimi de elimden alırdı.

O yüzden o trene binmek yerine peronda kalmayı seçerdim. Hatalarım canımı acıttı ama yönümü de onlar belirledi. Bugünkü bilincim olmadan geçmişe dönmek, aynı filmi farklı bir sisle izlemek gibi olurdu.”

Asıl soru şu: Hatayı değiştirmek mi isterdim, yoksa o hatanın beni dönüştürmesini mi?

Eğer hafızam silinecekse, aslında aynı kişi olmayacağım. O zaman geçmişe dönmek değil, başka bir versiyonumu yaratmak olurdu bu.

Bu yüzden belirli bir tarihe değil, bugüne yatırım yapmayı seçerdim. Çünkü hafıza silinmeden alınan ders, gerçek dönüşümdür.”

1
Dem bunu beğendi

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver