Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Marşlarımız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. iSTiKLAL MARŞI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl! KINCI Bin atli akinlarda çocuklar gibi sendik, Bin atli o gün dev gibi bir orduyu yendik. Ak tolgali beylerbeyi haykirdi: Ileride! Bir yaz günü geçtik Tuna'dan kafilelerle. Simsek gibi bir semte atildik yedi koldan, Simsek gibi, Türk atlarinin geçtigi yoldan. Bir gün dolu dizgin bosanan atlarimizla. Yerden yedi kat arsa kanatlandik o hizla. Cennete bu gün gülleri açmis görürüz de, Hâlâ o kizil hâtira titre içimizden. Bin atli akinlarda çocuklar gibi sendik, Bin atli o gün dev gibi bir orduyu yendik. ESKI ORDU MARSI Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk Milleti Ordularin pek çok zaman Vermistiler dünyaya san Türk Millet Türk Millet!i Ask ile sev milliyeti Kahret vatan düsmanini Çeksin o mel'un o zilleti. ESTERGON KALESI Estergon kalesi su basi, durak, Kemirir içimi bir sinsi firâk. Gönül yar pesinde yar ondan irak. Akma Tuna akma ben bir dertliyim; Yar pesinde kosar kara bahtliyim. Estergon kalesi su basi hisar, Baykuslar çagirir bülbüller susar; Kâfir bayragini burcuna asar. Akma Tuna akma ben bir dertliyim; Yar pesinde kosar kara bahtliyim FATIH MARSI Yürekler kabarik, gözlerde damla, Mehteri saygiyla dur da selâmla. Bir husû içinde dinle gülbanki Sesleniyor tarih, bu ses o yanki. Sen böyle yürürken tugla sancakla. Türk'ün savaslari geliyor akla. Asirlar boyunca çinladi sehat. Dogu'dan Bati'ya Yemen Belgrat... Duyarak bakisan gözler görüyor. Fatih Topkapi'dan sehre giriyor. Sen böyle yürürken tugla sancakla. Türk'ün savaslari geliyor akla. FETIH MARSI Yelkenler dikilecek, yelkenler biçilecek. Daglardan çektirilen kalyonlar çekilecek. Daglardan çektirilen kalyonlar çekilecek. Elde sensin dilde sen, gönüldesin bastasin. Fatih'in Istanbul'u fethetigi yastasin. Delikanlim isaret aldigin gün atandan, Yürüyeceksin; Millet yürüyecek arkandan. Sana selâm getirdim Ulubatli Hasan'dan. Elde sensin dilde sen, gönüldesin bastasin. Fatih'in Istanbul'u fethetigi yastain. Bu kitaplar Fatih'tir; Selim'dir, Süleyman'dir Su mihrap Sinanüddin, su minare Sinan'dir. Haydi artik uyuyan destanini uyandir. Elde sensin dilde sen, gönüldesin bastasin. Fatih'in Istanbul'u fethetigi yastain. GENÇ OSMAN MARSI Of, of Genç Osman dedigin bir küçük usak, Beline baglamis ibrisim kusak oy oy!... Amaan, askerin içinde birinci usak Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! Of, of Genç Osman dedigin bir küçük aslan Bagdat'in içine girilmez yastan oy, oy!... Amaan her ana dogurmaz böyle bir aslan, Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! Of, of Bagdat'in kapisin Genç Osman açti, Düsmanin cümlesi önünden kaçti oy oy!.. Amaan kelle koltugunda üç gün savasti Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! GERI ÇEKIL Âsik olup aramiza Giremezsin geri çekil Bayragimdan ayyildizi Silemezsin geri çekil. Bildik kötü niyetini Etme Moskofun methini Sen bu yurdun kiymetin Bilemezsin geri çekil. Bizim için kavga dügün Türk'sen Türk'lügünle övün Türk milletin bütünlügün Bölemezsin geri çekil. Bozkurtlar der ne hos asin Türk kimseye olmaz esir Has'a dinimize kusur Bulamazsin geri çekil. HARBİYE MARŞI Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahvadıyız, Tufanları gösteren, tarihlerin yadıyız, Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti, Cehennemler kudursa, ölmez nigahbanıyız. Yaşa varol Harbiye, yıkılmaz satvetinle, Göklerden gelen bir ses sana ne diyor, dinle: Türk vatanı üstünde sönmez güneşsin sen, Kartal yuvalarında, hürdür millet seninle. Yüzyıllardır Harbiye bu orduya şan verir, Çıkardığı dehalar semalara yükselir Baştan başa tarihtir mektebin her zerresi Sarsılmayan azminle çelik kal'alar erir. Şahikalar üstünde meydan okur bu erler Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti Tarihlere sorun ki bize "Ölmez Türk" derler. KAFKASYA MARSI Kafkasya daglarinda çiçekler açar Altin günes orda, sirmalar saçar. Bozulmus düsmanlar hep yel gibi kaçar Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarina bomba koydular Türk'ün sancagini öne koydular Sanli zaferlerle düsmani bogdular Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarinda oturdum kaldim Sehit olanlari deftere yazdim Öksüz yavrulari ben bagrima bastim Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Türk ogluyum ben ölmek isterim Toprak diken olsa yatagim yerim Allah'indan utansin dönenler geri Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KARADENIZ MARSI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çırpınırdı Karadeniz Bakip Türk'ün bayragina Ah ölmeden bir görseydim Düsebilsem topragina Sirmalar sarsam koluna Incirler dizsem yoluna Firtinalar dursun yana Yol ver Türk'ün bayragina. Ayri düstüm dost elinden Yillar var ki çarpar sinem Vefali Türk geldi yinede Selam Türk'ün bayragina. Kafkas'lardan esen yeller Simdi sana selam söyler Olsun bütün Turan eller Kurban Türk'ün bayragina. Kafkas'lardan asacagiz Türk'lüge san katacagiz Türk'ün sanli bayragini Turan ele dikecegiz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KÜRSAD MARSI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yufka yüreklilerle çetin yol asilmaz, Çünkü bu yol kuludur gider TANRI dagina Halbuki yoldasini birakip kaçanlarin Degisilir topuda bir sokak kaltagina. Kürsad'in narasiyla indik TANRI dagindan Ruhumuzu kandirdik Orhun'un kaynagindan, Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur. TÜRK'e kefen biçenin ölümü korkunç olur. Delinse yer,çökse gök,yansa kül olsa dört yan Yüce dilege dogru yürürüz yine yayan. Moskoflardan,yankeden,masonlardan yilmiyan Ölümlerle eglenen tunç yürekli Türkleriz |