Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2006, 21:46   #1
Çevrimdışı
kont_dracula
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5. İngiliz Kısa Film Günleri başladı




British Council ve Ankara Sinema Derneği'nin birlikte düzenledikleri ''5. İngiliz Kısa Film Günleri'' başladı. 26 Mart'a kadar sürecek gösterimler Eskişehir, Ankara, Mersin, Sıvas, Konya, Isparta, İzmir ve Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.
Türkiye'deki izleyicilere İngiltere'de yapılan en yeni kısa filmleri izleme olanağı sağlayan 5. İngiliz Kısa Film Günleri, dört yıl önce dört kentte gösterimlere başlamış ve her yıl daha da büyüyerek geçen yıl sekiz kente konuk olmuştu. Film günleri kapsamında İngiltere'den gelen canlandırma ve kurmaca kısa filmlerin yanı sıra Türkiye ve Avrupa'dan genç yönetmenlerin filmleri de yer alacak.

5. İngiliz Kısa Film Günleri kapsamında ayrıca British Council'ın bu yıl ilk kez düzenlediği ''DV 333 Üç Film Üç Ay Üç Dakika'' adlı sayısal video film yarışmasında dereceye giren ilk 11 film de gösterilecek.

Film gösterimleri bugünden başlayarak 1 Mart'a kadar Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde Sinema Anadolu'da, 2-4 Mart'ta Ankara'da Türk-İngiliz Kültür Derneği Salonu'nda ve ayrıca özel öğrenci gösterimleriyle Ankara ve Gazi Üniversitelerinin iletişim fakültelerinde, 6-7 Ma rt'ta Mersin'de Mersin Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda, 10-11 Mart'ta Sıvas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, 13-14 Mart'ta Konya'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda, 15-16 Mart'ta Isparta'da Süleyman Dem irel Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, 22-23 Mart'ta İzmir'de Güzelyalı Kültür Merkezi ve Benal Nevzat Salonu'nda, 25-26 Mart'ta Diyarbakır'da Diyarbakır Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilecek. 5. İngiliz Kısa Film Günleri'ne Türk yönetmenlerin yanı sıra İngiltere, Yunanistan, İsrail ve Kosova'dan da genç yönetmenler katılacak ve gösterimlerden sonra izleyicilerle filmleri ve sinema üzerine sohbet edecekler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet