Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2006, 23:19   #4
Çevrimdışı
el33t
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Ne yapman gerektiğini ve kodun nasıl çalıştığını adım adım anlattım. Yazdığım kodları saklamadığım için yukardaki kodu tekrar alıp -ki ordan kodu almayı bildiğini varsayıyorum, mouseunla yeşil ve italik olan yeri kopyalayıp CTRL+C kombinasyonuyla ya da mouse sağ tuşuna tıklayıp Kopyala'yı seçerek kopyalıyorsun- mIRC'de Remote bölümüne -ki mIRC'yi ve Remote'u bildiğini varsayıyorum, mIRC insanların sohbet etmek için kullandığı Khaled-Mardam Bey tarafından geliştirilen ve şu an 6.17 versionunu kullandığımız bir programdır, Remote ise mIRC açıldığında ALT ve R tuşlarına bastığında karşına gelen yere denir, eğer ALT ve R tuşlarına nasıl aynı anda basacağını bilmiyorsan File yazan yerin altındaki toolbar'dan (burda çeşitli şekiller var) soldan 5. icona tıkladığında Scripts Editor açılır ve ordan Remote tabına tıklaman gerekir.- kopyaladığım kodu yapıştırdığımda -ki yapıştırmayı bildiğini varsayıyorum, bunu CTRL+V tuşuna basarak yapabilirsin ya da mouseunun sağ tuşuna tıklayıp Yapıştır'a tıkladığında önceden kopyaladığın kodu mIRC'de Remote bölümüne yapıştırmış olursun- OK tuşuna bastıktan sonra kodu normal şartlar altında remote'a koymuş ve yüklemiş oldum. Kodun çalışması için remoteların açık olması gerekmektedir -ki bunu bildiğini varsayıyorum, /remote on yazarak remoteların açılır-.

Yukarda söylediklerimi yaptığında kodun bende olduğu gibi sende de sorunsuz çalışması gerekir ama yukardaki adımlardan birini yapmıyorsan sorun çıkar. /checkibl komutunun çalışmamasının da bir kaç nedeni olabilir. Bunlardan bazıları:
i) kodların hepsini remote'a koymamışsındır
ii) remote'a koymuşsundur fakat üstündeki ya da altındaki kodlarının her hangi birinde bracket eksikliği yani { } eksikliği vardır.
iii) başka bir on op eventi benim yazdığım koddaki on op eventini engelliyordur

Umarım sorunun üstesinden kendin gelebilirsin.


Konu el33t tarafından (16 Mart 2006 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet