Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2006, 19:17   #2
viruS
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Orduevlerine giriş artık daha zorRADİKAL - ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle sivillerin orduevlerine girişleri zorlaştı. Orduevi ve askeri gazinolardan yararlanmayı düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklik, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 664. maddesinin ikinci fıkrasının 8. bendi şöyle oldu:
"Orduevleri ve askeri gazinolar TSK mensuplarına mahsustur. Koşullar gerektirdiğinde yabancı ülke silahlı kuvvetler mensupları yerlerden Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı izni ile faydalandırılabilir. Konser ve konferanslarla ziyaret ve merasim günlerinde komutan tarafından davet edilmiş olan tanınmış sivil zevat ve aileleri buralara girebilir. Subay, askeri memur ve astsubaylar refakatlerinde orduevleri ve askeri gazinolara sivil götüremez. Garnizon komutanlarının uygun göreceği tanınmış kişiler orduevi müdürlerince verilecek giriş kartları ile orduevlerine girebilir."
Bu değişiklik öncesinde, orduevlerine, orduevi veya gazinodan sorumlu komutanın inisiyatifinde siviller alınabiliyor, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yakınlarının sünnet ve düğün gibi özel günlerinde bu tesislerden ücreti karşılığında faydalanmalarına imkân tanınıyordu.


Meclis'te 'Cumhuriyet' krizi
AB yardımlarını dağıtacak birimle ilgili sözleşmede 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti' yerine 'Türkiye Hükümeti' ibaresi kullanılmasına Meclis Dışişleri Komisyonu itiraz etti. Sorunu alt komisyon çözecek
RADİKAL - ANKARA - Avrupa Birliği'nden (AB) Türkiye'ye sağlanacak mali yardımların dağıtımı için bir birimin kurulmasını öngören uluslararası sözleşme, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilmedi. Hükümetin sözleşmeyle ilgili tasarısında, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti' yerine 'Türkiye Hükümeti' ifadesi kullanılması komisyonda tepki gördü.
Dışişleri Komisyonu, 'Merkezi Finans ve İhale Biriminin Kuruluşuna İlişkin Türkiye Hükümeti ve Avrupa Komisyonu arasındaki mutabakat zaptına 1 Nolu Ekin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nı dün görüştü. Mutabakat zaptına 1 nolu eke göre, AB'den sağlanacak üyelik öncesi mali yardımların kullanımı için, Hazine Müsteşarlığı'na bağlı olarak, "Merkezi Finans ve İhale Birimi kurulacak. Sözleşmeye ilişkin tasarının metninde yer alan, "Teşkilat şeması Ulusal Yetkilendirme Görevlisi (Hazine Müsteşarı) ile Türkiye'deki Avrupa Komisyonu Delegasyonu'nun onayına tabi olacaktır" düzenlemesine komisyon üyeleri tepki gösterdi.

Öymen: Müstemleke değiliz
CHP'li Onur Öymen, "Düzenlemeler Türk yasalarına, İhale Kanunu'na aykırı. 'Avrupa ihale kanunu uyguluyoruz', diyorlar. Bir ihtilaf olsa, mahkemeye gidilse birçok sorun çıkar" diye konuştu. Teşkilat şemasının da AB komisyonunun temsilcisince yapılacağını belirten Öymen, "Müstemleke değiliz. Bağımsız bir devlet teşkilat şeması hazırlanırken yabancılara söz hakkı verir mi?" dedi. Öymen, birim personelinin maaşının Avrupa Konseyi'nce ödenmesinin de Türkiye'nin "hükümranlık haklarına halel" getireceğini söyledi.

'Neden Türkiye Hükümeti?'
CHP'li Halil Akyüz ise, tasarıdaki 'Türkiye Hükümeti' ifadesine tepki gösterdi. Bütün anlaşmalarda ve kanunlarda 'Türkiye Cumhuriyeti' ifadesinin yer aldığını vurgulayan Akyüz, "Böyle bir ifade olmaz, Cumhuriyet sözü neden telaffuz edilmiyor?" diye sordu.
AKP'li üyeler de itirazlara katılınca, bir alt komisyon kurularak tasarıda gerekli düzeltmelerin yapılması kararlaştırıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet