|
'Tellere uyarıcı işaret konulmalı' DHA - ERZİNCAN - 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, beş askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı helikopter kazasının yüksek gerilim hattına çarpması sonucu meydana geldiğini belirterek, "Kesinlikle tellere uyarıcı işaret konulmalı" diye konuştu. 'Avrupa'da plastik balon asılıyor'
Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü töreninden sonra Hava Şehitliği'ni ziyaret eden Yöney beş askerin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Talimat çerçevesinde terör tehditinin olduğu bölgelerde pilotlar 'arazi uçuşu' dedikleri bir uçuş yapıyorlar. Bu uçuş araziye oldukça yakın, onların tabiri ile araziye uyarak yapılan bir uçuştur. Ama tabii telleri fark etmemişlerdir. Ben dün gittim gördüm, enkazın üzerinde araştırmayı yapan heyet helikopterin hangi noktada takıldığını tespit etmiş. Ben burada bir uyarı işareti görmedim. Pilotların uçuş esnasında gözüne güneş direk olarak geliyor. Avrupa'da yüksek gerilim hatlarında plastik balon şeklinde ya da üçgen şeklinde uyarı amacıyla levhalar asılıyor. Türkiye'de de bazı yerlerde bu şekilde uyarıcı işaretler varmış, şimdi biz de bunu araştırıyoruz. Bundan sonra direklerin üzerine bir uyarı işareti konulmalı. Şimdi biz uyarının yapılmış olduğunu söyleyenlerin ne zaman, nerede uyarı yapıldığını bulmak için kendi üzerimize düşeni yapıyoruz."
Erzincan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Müdürü Bayram Göçer, tellere uyarı işaretinin talep olduğu noktalarda konulduğunu söyledi. Şehit askerlere törenle veda AA - BURSA/ESKİŞEHİR/ANKARA/KONYA - Erzincan'da perşembe günü yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopterde şehit olan üç subay ile bir astsubay dün düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.
Şehit Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy Bursa'da, Piyade Yarbay Suat Coşkun Alp Eskişehir'de, Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya ErtemAnkara'da, teknisyen Astsubay Fatih Ayhan ise Konya'da düzenlenen askeri törenlerin ardından defnedildi. Şehit Topçu Albay Ömer Bora'nın cenazesi ise önceki gün Merzifon'da toprağa verilmişti. Kazada ağır yaralanan Yüzbaşı Cemal Kamacı'nın tedavisi ise Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde devam ediyor. |