Selamun aleykum..
Yalnız ben bir konuda itirazımı dile getireceğim..Şuan okullarda bir çok dersi, internetten bulunmasını teşvik edici , yönlendirici günümüz şartlarına göre olmasıda gereken böyle bir durum var.Buna bişiy demiyorum, hatta destekliyorum teknolojiyi faydalı şekilde kullanılması kadar güzel bir durum yoktur sanırım.İşte tam da bu noktada bir durum söz konusu, ilköğretim 5. sınıflardan itibaren bir çok öğretmenimiz internetten bulunarak yapılması gereken dersler veriyor.Bu dersleri yapmak için, çocuklar mecburen cafelere gidiyorlar ve oradaki manzara genel manada uygun değil.11-12 yaşındaki bir çocuğun öyle bir ortama girerek, aslında başka kötü alışkanlıklarıda edinebilmesine yol acılıyor.Belki önceleri ders için gittiği cafeler, daha sonra ders harici zamanlarda da gitmeye ve o ortamlara alışmaya başlıyor..Ben de diyorum ki, madem böyle bir durum oluşmaya başladı, artık teknolojiyi teşvik edilme durumları eğitim kurumları tarafından da destekleniyor , o zaman sadece eğitim üzerine hizmet verecek net cafeler acılsın.Misal kütüphane cafe olsun isimleride, eskilerde kütüphanelere gidildiğinde fısıldaşarak konuşurduk sebebi herkesin derslerine araştırmalarına odaklanmış olması ve o odaklanmanın bi şekilde bozulmaması gerekiyordu.Aynı bu misalde oldugu gibi, herkes o kütüphane cafelere giderek, derslerini araştırmalarını kütüphane ortamı gibi bir yerde yapması hem ebeveyinler için bir rahatlık huzur durumu oluşur, hem de o 11-12 yaşındaki evlatlarımız, kardeşlerimiz yiğenlerimiz kötü alışkanlıkları edinmemiş olurlar diye düşünüyorum.Nacizane buda benim düşüncem...
Kütüphane net cafelerin açılması dileğiyle...
vesselam.. |