İki bilgisayar router'da buluşuyorsa zaten bunlar ağ üzerindedirler. Eğer IP adresi verilmemişse router (DHCP sunucusu açık ise) bunlara otomatik olarak IP adresi verir. Otomatik IP alamıyorlarsa router'ın DHCP sunucusu kapalı demektir, bu durumda da sana biraz bilgi gerekecektir. Bu arada iki bilgisayar da internete girebiliyor mu? Ve işletim sistemleri ne? Bu 2 soruyu cevaplarsan yardımcı olabilirim.
2 bilgisayarı direkt 2 şekilde birbirine bağlayabilirsin. Eğer yakınlarda bilgisayarcı var ise gidip ordan bir cross (çapraz) ağ kablosu isteyeceksin. Adam "O ne" diye bir tepki verirse şu şemayı bir kağıda yazıp onunla birlikte git
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Standart ağ bağlantısı kablosundaki renk sıraları;
1-Turuncu beyaz
2-Turuncu
3-Yeşil beyaz
4-Mavi
5-Mavi beyaz
6-Yeşil
7-Kahverengi beyaz
8-Kahverengi şeklindedir. Bu tellerden sadece 1. 2. 3. ve 6.lar işlev görürler. Cross bağlantıda ise 1. ve 3. ile 2. ve 6. teller yer değiştirir. Yani sıralama şu şekilde olur:
1-Yeşil beyaz
2-Yeşil
3-Turuncu beyaz
4-Mavi beyaz
5-Mavi
6-Turuncu
7-Kahverengi beyaz
8-Kahverengi
Kablonun bir ucu standarta göre, diğer ucu da son şemaya göre olmalı. Bu şekildeki bir kabloyu iki bilgisayarın arasında kullanarak ağ bağlantısı yapabilirsin.
Diğer bir yöntem de IC Intracom'un ithal ettiği benim son derece ilginç bulduğum ürünlerden biri olan bilgisayarlar arası USB kablosu ile bağlantı yöntemi. Bu yöntem için gerekli tek şey o kablo. Fiyatını falan bilmiyorum ama almak istersen
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu siteden inceleyebilirsin. Siteye girmek için üst taraftaki ülkelerden Turkey'i seçip aşağıdaki Enter tuşuna bas.