Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2006, 20:45   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
THX Home Cinema




THX Ev Sinaması Sık Sorulan Sorular
1. THX Ev Tiyatorsu (Sineması) Nedir?
2. THX Ev Tiyatrosu Dolby Digital ve DTS ile uyumlumu?
3. Dipole Surrounds 5.1 kanal dijital formatla beraber çalışırmı?
4. THX Ev sisnaması hoparlörleri müzik dinlemek için uygun mu?
5. THX Ev sisnaması 4 Kanal yada 5.1 Kanal ses kayıtlarında ne işe yarar?
6. THX Ev sisnaması hangi bileşenlerden oluşur?
7. 5.1 sisyem için 5 eş hoparlör gerekli olduğu belirtilmekte. THX neden farklı birşey öneriyor?
8. Komple bir THX ev sinema sistemi almak istesem, THX teknolojisi ne faydası olacak?
9. THX ev sineması çeşitli fiyat seviyesindeki ürünlerinin farkları nelerdir?

THX Ev Tiyatorsu (Sineması) Nedir?

THX Ev tiyatrosu (sineması), Çok kanallı ses düzeneğine sahip ev eğlence sistemlerinin en son noktasıdır. THX; ev kullanımı için geliştirilen çok kanallı elektronik cihazları ve hoparlör sistemlerini patent alatına almaktadır. Bu lisanasın gücü; film yapımcıları tarafından film için oluşturulan film ses kaydının, ev sistemleri için hatasız olrak yeniden kaydedilmesiden alır.
Bu iki temel gereksinim ile tanımlanır:
* Büyük salanlor için hazırlanan ses kaydının küçük ortamlar için duyulabilirilk kalitesinin ve oynatma esnasında oluşabilecek hataların giderilmesi ihtiyacı
* Çok kanallı karmaşık ve komplike ses alanlarının sunumu için daha fazla doğrulukla yeniden oluşturmak. Yönetmen George Lucas tarafından oluşturulan THX ev sinema standardı.

THX Ev Tiyatrosu Dolby Digital ve DTS ile uyumlumu?

Kesinlikle. THX Ev sinemasının amacı film miksajını doğru olarak yaniden yaratmak. Tüm film miksajları 4 ve 5.1 kanalı miksajdır. Akustik, qualisayon eğrisi ve hoparlor dizlim kullanımı , 5.1 kanallı ses kaydının 4 kanallı Dolby Surround ses kaydına davrandığı gibi. THX ev sinema teknolijisi yeniden oluşturma esnasında bu film ses kayıtlarına ihtiyaç duyar.

Dipole Surrounds 5.1 kanal dijital formatla beraber çalışırmı?

Evet. Dipol Surround dizaynı; sinama salonlar ve konser salonlarındaki ses kaynaklarını hoparlör dizileri vasıtası ile benzerini vermektir. Sinema salonlarında, çevresel ses dizileri büyük çevresel ses etkisi vermektedir. Buna karşılık evlerdeki cevresel sistem etkisi, ev içine yerleştirilmiş birkaç hoparlor vasıtasıyla dinleyiciye verilmektedir, THX dipole surround ise çevresel ses eksini vermenin en iyi yoludur. Ses efekleri ve doğru yönsel dizilini, ve çevresel ses açık ve dağılmış etkisi . Bununla beraber #8220;spilt surround” doğıtılmış
çevresel ses fromatı çevresel ses işaretlerinin yok olmaması için çok nemlidir .

THX Ev sisnaması hoparlörleri müzik dinlemek için uygun mu?

Evet. THX ev sinaması sistemindeki hoparlörler (Ultra 2 ve Select) çok kanalı (4 yada 5.1 kanal) ses için optimize edilmişlerdir, Ön hoplörlerden daha temiz ve düzgün ses elede edilir ve çevresel hoparlörlerden daha fazla verim alınır. Her iki neden ideal mizik üretimi için yarar sağlar.

THX Ev sisnaması 4 Kanal yada 5.1 Kanal ses kayıtlarında ne işe yarar?

• Daha fazla doğal ses duyarsınız. Birçok film ev sinema sistem için yeniden üretildiğinde tipik ev sinema sitemleri film oynatımında doğal sesi elde edemezler.
• Diyaloglar (aktör ve aktrislerin sesleri) daha anlaşılır olur. 5.1 kanallı miksajda bütün 5 ana ses kanalı derhal işlenir. Yoğun ses miksajında, Aksiyon efektleri diyalogları (aktör ve aktrislerin sesleri) bastır. THX ev sinemasında; diyalogları daha berilirgin duyar iken ; tüm sekanstaki alçak frekaslı yada komple ses efektlerinide duyarsınız.
• Tek düze seslerden daha fazla deneyim yaşarsınız. Ön ve çeveresel ses alanının birleşimi ile kendinizi filmin içinde bulursunuz.
• Ses yerlerşimi daha doğru olarak odaklanmıştır. Dinlediğiniz sesin; ekranda gördüğünüz ile arasında kopukluk olmadığı dikkatinizi çeker.
• Sinema filmi ses kaydın; herhangi bir bozulmaya uğramadan duyarsınız.
• Sistem hiçbir ek çaba harcamadan 2 oktavın altındaki bas sesleri, temiz ve berrak olarak yeniden üretir.


THX Ev sisnaması hangi bileşenlerden oluşur?
Film ses kaydını ev sistemlerine doğru olarak çevirmek için, üç THX ev sineması ürün gurubu gereklidir.

THX Kontrolcüsü: Ev sisteminde başarılı film sesi elde etmek için, çok kanal devresi ve gerekli elektronik filtreler (Reequalization ™, Timbre Matching ™, Decorrelation ™, ve daha fazlası) barındır.

THX Hoparlörler: Berrak, yeri belirlenmiş, kalitesi artırılmış ve çok kanallı ses alanında kalitesini bulmuş olarak yeniden üretmek için altı hoparlör altı hoparlör ( Sol, Merkez, Sağ, Sol çevresel, Sağ çevresel ve Bas) Çeveresel hoparlörler üsütün ses kalitesi ile sizi sarar iken, Ön hoparlörlerde düzgün tonal balası ve analşılabilirliği ile katkıda bulunur.

THX Yükselteç (Amplifikatör): Çok kanallı ses sistemi için; gürültü, bozulma ve dinamik güç gerksimimleri için test edilerek üretilmiştir. Diğer katagorideki THX ev sineması ürünleri:

• THX oda Equalizer’i - oda içindeki akustik problemleri gidermek içindir. Eniyi performas için herzaman
gerekli değildir, THX oda Equalizer’i frekans cevabı ve sesin tınısındaki doğruluk için önemlidir.

• THX Akustik şeffaf Projeksiyon Perdesi (ekranı) – Mükemmel front-projection video performansı ve perde gerisinde konumlandırılmış hoperlör yerleşimi ile ses bozulması olmadan mükemmel sonuç.

• THX DVD oynatıcı - En yüksek ses ve video standardında sonuç verir. Tüketiciler Dijital Video Diskte geliştirilmşi çözünürlükte renk, en ince detayı görmek ve seste herhangi bir bozulma olmasını istemektedirler. Ek olarak THX DVD oynatıcı HI-FI ses performansında çok fazlasını sunar. THX DVD oynatıcıları Dolby Digital ve DTS gibi doğrudan çok kanallı dijital çıkışa sahiptirler.

• THX ara bağlantı kablosu – En doğru ses performansını verecek şekilde üretilmiştir. Kablo herkanal için ayrı ayrı reklendirilmiştir.

5.1 sistem için 5 eş hoparlör gerekli olduğu belirtilmekte. THX neden farklı birşey öneriyor?

Sinema salonlarında, çeveresel hoparlörler ve ön hoparlörler faklıdır çünkü yaptıkları işler faklıdır. Ön hopalörler temiz bir diyalog ve filmle ilgili sınrılı ses vermektedirler. Çevresel hoparlörler ise dağılmış ve çevresel ambiyası sağlamak ve arasıra meydana gelen effektleri vermek için konumladırılmışlardır. Eğer geleneksel 5.1 ev sinema sistemi kurmak isterseniz; geleneksel hoparlörler kullanırsınız ve doğru bir ses elde etmek için birbirne eş 5 hoparlör ve buna ek olarak bir subwoofer (bas hoparlör) gereklidir. Buna karşılık THX ev sinema hoparlörleri çok kanallı ses kapasitesinde üretilmişlerdir. THX LCR (sol, merkez, sağ) hoparlörler ve THX Dipol çevresel dizaynı; sinema salonlarındaki yada THX miksay aşamasındaki psikoakustik psychoacoustically) uyumu ile en iyi çevresel ses performansını vermektedir. Diğer hoparlörler ufak iken, THX subwoofer (bas hoparlör) dinamik tepe noktası ve bas performasını üretir.

Komple bir THX ev sinema sistemi almak istesem, THX teknolojisi ne faydası olacak?

Herhangi THX ev sineması cihazı - Kontorlcü, LCR (sol, merkez, sağ) hoparlör, Çevresel hoparlörler, subwoofer (bas hoparlör), Yükselteç, Equalizer, DVD oynatıcı, connektörler ve hoparlör kabloları ve Akustik şeffaf ekran - ev sinema sistemlerindeki belli başlı ses problemlerine özüm olacaktır. Herhangi THX ev sinema ürününü herhangi bir ev sinema sisteminde kullan bilirisniz. Ne zaman tüm ürünleri kullanırsanız, bu ürünler birlikte çalıştığında en mükkemmel çevresel sesi elde edersiniz.

THX ev sineması çeşitli fiyat seviyesindeki ürünlerinin farkları nelerdir?

THX Ltd; üretim gereksimleri ve kesin performans testleri sağlar iken, bazı üreticiler ürünlerinde kendi perspektiflerini ve tasarım uzmanlarına sahip olmanın getirmiş olduğu farklılığa sahiptirler.
Ürün fiyat farklılıklarını mümkün kılacak faktörlerden bazıları:
a. Çok büyük odalarda kullanabilme olanağı
b. Ek olarak DSP ses işleme modu
c. Egzotik üretim teknikleri yada üretimde çok pahalı malzeme kullanımı
d. Karmaşık yapıda tasarım ve üretim.
Kullanıcılar, çeşitli üreticilerin ürünleri arasından THX sertifikası garantisi altında ortak amaç ve tasarımı paylaşan ürünleri seçe bilirler. Herhangi fiyat raralığındaki ürünü mümkün olan en iyi çok kanalı geri oynatım(playback) sağlar .

Bu yazıyı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) adresindeki orjinal FAQ dosyasına sadık kalarak çevirdim.
Bir sonraki adım THX Home Cinema Bileşenlerini detaylı tanıtmak olacak. Yine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) adresindeki Technical Library çevirimi olacak.
Bence her evde bir 7+1 ses sistemi olmalı komsularınız ne kadar istemesede bunu cok güzel bir ses cıkısı elde ediyorsunuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet