Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Nisan 2006, 23:35   #6
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki doğum arasındaki ideal süre




İki doğum arasındaki ideal sürenin iki ile beş yıl arasında olduğu belirlendi.

Kolombiyalı araştırmacılar, iki doğum arasındaki sürenin ikinci bebeğin sağlığı üzerinde etkili olduğunu belirledi.

Hamile kadınlarla ilgili 1966-2006 yılları arasında yapılan 67 araştırmayı inceleyen araştırmacılar, iki doğum arasındaki 18 aydan az, 59 aydan fazla sürenin erken doğum ve düşük kilolu doğum riskini artırdığını ortaya koydu.

Amerikan Tıp Birliği'nin yayın organında yayımlanan makalede, iki doğum arasındaki en uygun sürenin iki- beş yıl olduğu belirtildi.

Annelerin yaşı ve sosyoekonomik geçmişlerinin de göz önünde tutulduğu araştırmaya göre, iki doğum arasındaki sürenin kısa olması erken doğum riskini yüzde 40, düşük kiloda doğum riskini ise yüzde 61 oranlarında artırıyor.

Sürenin uzun olması halinde bu risk oranları sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 43 olarak belirlendi.

Araştırma ekibinin başkanı Dr. Agustin Conde-Agudelo, iki doğum aralığının kısa olmasında riski artıran faktörün, ilk doğumun ardından annenin fizyolojik olarak tam iyileşememesi, sürenin uzun olmasında ise kadının vücudunun ikinci hamileliği kaldırma kapasitesinde düşüş olmasından kaynaklanabileceğini belirtti.

İki doğum aralığına bakılmaksızın hamile kadınların iyi bir doktor kontrolü altında sorunlarını aşabileceği de belirtildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet