Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2006, 19:47   #2
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ankara'da kablosuz ağ




USR9110 US Robotics firmasının ürettiği bir wireless adsl modem modelidir, kısaca kablosuz modem. USR9110 aynı zamanda modemin default ağ ismidir. Bunu değiştirip istediğin birşey yazabilirsin. Default IP adresi 192.168.2.1'dir, default şifresi boştur.

Neden giremiyorum dersen en sevdiğim güvenlik yöntemlerinden biri olan mac filtreleme yöntemi kullandığı içindir. Kullandığı kanal ile bir alakası yok. Mac filtreleme yöntemi modemin ayarlarında kaydedilmiş olan mac adresinlerine sahip pcler ve laptoplar dışında kimsenin girememesini sağlar. Airties ile US Robotics modemlerde karşımıza çıkar. Ağı görebilirsiniz, şifre falan sormaz, fakat bağlanmak istediğinizde mac adresinizi modeme gönderirsiniz ve mac adresiniz modemin izin verilenler listesinde yoksa bağlanamazsınız. Kullandığı kanal ile sinyal gücü alakalıdır sadece, girip girememen ile kesinlikle alakası yok.

Türkiye'de kablosuz modem hizmeti veren tek şirket şu an Superonline, o da test aşamasında, pilot bölge olarak İstanbul'da deneniyor. TTnet'in böyle bir hizmeti yok. Yakınlarda us robotics 9110 modem kullanan bir komşun var kısaca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet