Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kanser Kalkanı Besinler
Sadece bitkisel besinlerle beslenen, az yağ tüketen toplum gruplarında her türlü kanserin çok seyrek görüldüğü belirlendi. Araştırma sonuçları aşağıdaki besinleri 'kanser kalkanı' olarak nitelendiriyor: Sebzeler: Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, salatalık, asma yaprağı, pazı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, domates, pancar, roka ve nane. Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, barbunya, bezelye, soya fasulyesi. Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma. Kuruyemişler: Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz. Tahıllar: Tam buğday ekmeği, kepekli, çavdar, yulaf ekmeği ve bulgur. Hayvansal ürünler: Karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yoğurt, peynir, yağsız ve az yağlı süt. |