Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2006, 12:08   #2
Çevrimdışı
Shoulder
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Hayırlı Ramazanlar




Bu gece ilk teravih namazı


İslam áleminin kutsal ayı ramazan, bu akşam kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak ve gece yarısından sonra da sahura kalkılacak. İlk iftar yarın yapılacak. İlk oruç Ankara’da 18.53’te, İstanbul’da 19.09’da, İzmir’de 19.16’da açılacak.

AYNI ANDA EZAN
Sabah ve akşam ezanları, Diyanet Takvimi’nde gösterilen imsak ve iftar vakitlerinde, her camide aynı anda okunacak. Ezanlar okunurken, camilerdeki ses cihazları gereğinden fazla açılmayacak, mikrofon ve hoparlörler kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak.

JET İMAM YOK
İmamlar, teravih namazını kıldırırken süratten kaçınacak ve teravih namazını, namaz sureleri ile kıldırmaya özen gösterecekler. Müftüler, vaiz ve diğer görevliler, bulundukları yerlerdeki hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret edecekler, ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenecekler.

EMEKLİ PERSONEL
Bu arada, Ramazan ayı boyunca görevlisi bulunmayan ya da kadro tahsis edilmemiş camilerde, din hizmetleri, emekli Diyanet personeli ile imam-hatip yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik tanınacak şekilde ehil kişilerce yürütülecek, imkanlar ölçüsünde camiler görevlisiz bırakılmayacak. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ile soydaşları dini konularda aydınlatmak üzere de görevlendirme yapılacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet