Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2006, 18:44   #21
inFerno
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: -[ Oyun Tanıtımları ]-




Şifre çözülüyor...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şimdi oyundaki grafik, ses ve diğer öğelerden bahsedelim. Grafiklerden başlayacak olursak; oyundaki grafikler, ne iyi, ne de kötü. Açıkçası vasat. Oyundaki yönettiğiniz karakterinizin çözünürlüğü ne ise çevre de aynı çözünürlüğe sahip. Bu türde pek alışılagelmedik bir seçim. Eğer oyundaki çevre daha önceden hazırlanıp, oyundaki kişiler buraya aktarılsaydı çok daha iyi olabilirdi. Çünkü oyunun geçtiği yerler çoğu zaman görselliği muhteşem yerler. Bu şekilde düşünülürse insan keşke demekten kendini alamıyor. Oyunun içerdiği grafik ayarları ise sadece çözünürlüğü değiştirebilmek, bunu dışında herhangi bir seçim bize bırakılmıyor.

Sesler ve kontrollere değinecek olursak. Sesler oyunun içerisine gayet iyi oturtulmuş. Genelde insanı gerebilmeyi başarıyorlar. Ama asla kusursuz değiller. Zira bir süreden sonra bu seslerin çok sık aralıklarda tekrar ettiğini anlıyorsunuz, bu da kulağımızın pek hoşuna gitmiyor. Müzikler ise oldukça başarılı. Ancak sadece ana menüde dinlediğimiz müzik... Onun dışında oyunda pek bir müzik duymak mümkün değil.

Kontroller ise hiç fena değil, kamera açılarıyla ilgili bir sorun çıkmıyor. TPS kamera açısındayken sorunsuz çalışırken. Point-click sistemine döndüğünde biraz garipleşiyor. Sanki çok hantallaşıyorlar ve geç tepki veriyorlar. Buna alışmak biraz vaktinizi alabilir.

...Ve şifre çözüldü

The Da Vinci code üzerinde soru işaretleri barındıran bir yapım. Oyun adventure ve aksiyon karışımı olduğundan sadece belirli bir kesime hitap etmiyor. Oyundaki bulmacaların kaliteleri iyi olmasına rağmen hiç bir şekilde orijinal bir fikir yok. Hepsi kitap ve filmden alınmış. Eğer Da Vinci şifresini daha önce yakından takip ettiyseniz, bu oyunu almanıza gerek yok derim ben. Çünkü daha öncede dediğim gibi oyunda farklı hiç bir yok. Ama birde oyun platformunda görmek isterseniz orası ayrı. Ama eğer daha önce ne kitabını, ne de filmini izlememişseniz ve de zor bulmacaların müptelası iseniz oyun sizi kesinlikle doyurabilecek bir yapım. Grafik ve sesler üzerine biraz düşülseydi, oyunu albenisi artardı. Bu kadarı ile ancak vasat bir yapım olabilir. İyi oyunlar...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat