Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2006, 11:55   #32
inFerno
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: -[ Oyun Tanıtımları ]-




The Sims 2: Open For Business

Her şey 1995 yılında Will Wright'ın başında birden parlayan bir ampül ile meydana geldi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir yaşam simülasyonu yaratma amacıyla yola çıkan Will Wright ve arkadaşları bu oyunu tasarlayarak bir ilk yaratmak istiyorlardı.

Birkaç yıl sonra oyunları raflardaki yerlerini aldı. Ondan önce çıkmış olan SimCity serisinin gölgesinde kalmayı kenara bırakın, SimCity serisini kendi gölgesi altında bırakmıştı. Herkesten oyuna talep vardı. Çünkü bir ilkti! Türünün tek örneğiydi. Fakat nedense o zamanlar seçici biri olmama rağmen önyargımdan kurtulamamış ve oyunu bırakın yüklemeyi, nasıl bir oyun olduğu hakkında bir bilgim yokken bile nefret etmeyi başarmıştım. Çünkü sıkı bir SimCity oyuncusu olarak yaşam simülasyonunun çok aptalca geleceğini düşünüyordum. Gel zaman git zaman oyun piyasası (en azından benim gibi seçici bir oyuncu için) durgunlaştı. Bir gün gittiğim bir arkadaşımda Sims'e tanık oldum. Adeta mükemmel bir oyundu. Neden daha önce fark etmemiştim ki? Hemen arkadaşımdan CD'sini alıp yükledim ve oyuna başladım. Ama bu heyecan kısa sürdü. Bilgisayarım göçünce oyun silindi ve bende CD'si olmadığı için artık oynayamıyordum. Daha sonra bir arkadaşımda oyunun CD'sinin olduğunu öğrendim. Ondan tekrar yüklemiştim ama o zamana kadar birçok yeni ek paket çıkmıştı. Tek başına oyun bir anlam ifade etmiyordu. Toplamda 7-8 kadar çıkan ek paketlere yetişmek tam bir kabustu!

İlerleyen zamanlarda Sims artık iyice gözümden düşse de The Sims 2'nin çıkacağı haberini aldım ve hemen araştırmalara başladım. Oyun gerçekten güzele benziyordu. 3 boyutlu bir Sims herkesin hayali gibiydi. Daha sonra oyun çıkınca deneyip bir kanıya vardım. Yine mükemmel bir oyun, yine bitmek bilmeyen masa başı saatleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ardından çıkan ek paketleri okul hayatım dolayısıyla fazla takip edemesem de onları da denemeyi ihmal etmedim. Fakat fazla bir değişiklik yok gibiydi oyunda. Sims'deki ek paketlerdeki yenilik havası yoktu. Ama şimdi bizi bekleyen çok daha büyük bir ek paket var. Open For Business!

Biliyorum bir izlenim yazısı için fazla uzun bir giriş oldu ama bu Sims geçmişimden bahsetmesem, içimde bir ukte olarak kalacağı kesindi. Yine de oyundan bahsetmeye başlayarak yazıma giriş yapıyorum.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üniversite oldular, gece hayatının parıltısında kayboldular. Ama hep bir unuttukları vardı. Hayattaki en önemli adım. İş hayatı! Bu temayı işlemek The Sims 2 için büyük bir sorumluluk olacağa benziyor ama daha önce oyuncuları hiç hayal kırıklığına uğratmamış olan EA Games bu seferki oyununda da aynısını tekrarlayacak gibi...

Çalışabileceğimiz dallar "serbest meslek" altında tanımladığımız işlerden oluşuyor. Bunları örneklemek gerekirse "butik, restoran işletmeciliği, güzellik salonu, elektronik dükkanı vs." gibi örnekler verebiliriz. Bunun dışında artık birer patron olduğumuz için, iş ve ticaret için en ince ayrıntıları düşünmemiz gerekmekte. Söylemek istediğim şey ise şu, "Bir patron işinin en iyisini ister ve bunun için her türlü fedakarlığı yapar!" Yani patron olmanız için illa ki işçilere eziyet edip bir kalantor olmak değil de, yoğun geçen bir günün ardından ocağın üzerindeki kalıntıları bizzat temizlemek gibi gayretler göstermelisiniz. Ama bunu yapmanız sizin otoritenizi elinizden bırakmanız anlamına gelmez. Kaytaran, işini doğru dürüst yapmayan ya da emirlerinizi uygulamayan işçileri derhal kovabilir, ya da sözünün eri, her işi vaktinde yapan ve kusursuz çalışan işçilere prim dağıtabilirsiniz.

Tabii normal hayatımızdaki gibi birden büyük şirketlere sahip olmanız mantıklı değil. Mesela dev bir restorana sahip olmanız için bu işe minik bir büfede çalışarak başlamalısınız. Gittikçe büyüyecek ve işinizin en iyisi olabileceksiniz. Tabi bunun dışında her branşı barındıran iş yerleri de olacak. Aynı anda Restoran olup hem de çicekçilik ya da butik hizmeti verebilirsiniz. Ya da tüm branşları kapsayan dev bir şirket kurabilirsiniz. Bütün bunlar yine sizin elinizde.

Mükemmel bir patron olmak için yegane yol, ticareti her türlü düşünebilmenizdir. İşçilerin elbiselerinden, duvarların rengine kadar her şeyi belirli bir harmoni içerisinde yapmalısınız. Çalışanlarınızın elbiselerini belirleyebilme özelliği de getirilmiş olan pakette, ürünleri tanıtmak amaçlı olarak, bir işçinizi özel olarak görevlendirip promotör olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Müşterilerinizi düşünün! Onların yerine kendinizi koymalısınız. Her ürünü fiyatlandırırken akıllıca seçimler yapmalı, aşırıya kaçmamalısınız. Yani 15 Simoleon değerindeki bir ürünü 30 Simoleon ya da 5 Simoleon olarak belirlerseniz, her iki durumda da aç kalırsınız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
E tabi elemanlı çalışmadan önce, her şeye sıfırdan, kendiniz olarak başlamalısınız. Yeteneklerinizi geliştirerek Yemek yapmayı öğrenmeye başlamalı ve böylece Yiyecek-İçecek sektörüne adımızı atmalısınız. Ya da çiçekçi olmak için bahçenizde çiçekler için ayrılmış bir bölümünüz olmalı.

Artık 125 yeni ticaret objesi ile zekanızı birleştireceksiniz. Evet! Open For Business tam 125 eşya ile geliyor. Bunları kullanmalı ve işinize kolaylık sağlamalısınız.

Sonuç

The Sims serisi bu sefer size ticaret ve para kazanma heyecanını yaşamanızı sağlayacak. The Sims 2'nin yeni ek paketi yola çıkmışken siz de kendinizi bu oyun için hazırlayın. İyi eğlenceler...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat