Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2006, 11:58   #34
inFerno
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: -[ Oyun Tanıtımları ]-




The Godfather


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şimdi sizlere, "Tarihte en beğendiğiniz seri filmi hangisi?" diye sorsam, eminim ki aranızdan "Baba (The Godfather)" diyenler olacaktır. Özellikle Al Pacino ve Marlon Brando hayranı olan çok kişi vardır aramızda. Bir de sizlere ikinci bir soruyu "Peki en sevdiğiniz oyun hangisidir?" diye yönlendirsem, buna da "Mafia" ve "GTA" diyenleriniz yine hatırı sayılır sayıda olacaktır. Sebebi bu tür bir gangster hayatının bizlere çok çekici gelmesi ve bizim bu hayatı merak etmemizdir. İşte Electronic Arts bunları bildiği için bizleri yine zayıf noktamızdan yakalıyor ve "The Godfather" oyunu yapmaya karar veriyor. The Godfather da Mafia ve GTA'ya benzeyen bir oyun ve bu sebepten dolayı yazı içinde benim karşılaştırmalarım olacak.

The Godfather, 1944–1955 arasında New York'ta geçiyor. New York'un en köklü ailelerinden Corleone ailesi sınırlarını genişletip daha fazla saygı ve gelir istiyor. Ancak New York'ta onlardan başka 4 büyük aile daha var ve çatışmalar bu 4 büyük aile arasında. Biz ise tam bu cehennemin ortasında, yani Corleone ailesinde bir "çırak" olarak göreve başlıyoruz.

İTALYAMERİKAN

Oyuna başlamak için bir karakter yaratacağız. Söylendiğine göre oyundaki karakterimizin yüzünü gayet ayrıntılı bir şekilde şekillendirebilecekmişiz (Tiger Woods PGA Tour oyunundan alınmış). Tabi karakterimizin yüzünü şekillendirirken biraz daha gerçekçi olması için İtalyan–Amerikan bir yüz yaratmak çok daha mantıklı olacak çünkü ilerledikçe önümüze çıkan videolarda hep bu karakterimiz görünecek.

Corleone ailesi tahmin ettiğiniz gibi oyunda adına çalışacağımız aile. Bizi pis işlerinde çalıştırmak için para ödüyorlar. İlk başlarda yapacağımız işler mahallemizdeki bakkal, kasap, berber, manav gibi küçük esnafa "koruma" önermek. Tabii ki her şeyin bir bedeli olacak. Bu esnaf arasında karşı çıkanlar direnenler olacak elbette ve işte bizim işimiz bu direnen kısma biraz "dokunmak". The Godfather'da önümüze gelen herkesi ya da direnen her esnafı öldürmek her zaman mantıklı olan seçenek değil. Oyunu GTA'dan ayıran ve gerçekçilik katan bir unsur bu.

Dediğim gibi oyunda ortalığı kan gölüne çevirmek her zaman mantıklı olan seçim değil. Örneğin bize sürekli pay veren bir dükkanın sahibini öldürmek size büyük saygı kaybettirebilir. Tabii size bağlı olmayan ve size pay vermeyen iş yerlerinin sahiplerini de öldürmek yerine ikna yoluna başvurmalısınız. Doğrudan kafasına bir kurşun sıkmaktansa topuğuna sıkılacak bir kurşun size çok şey kazandırabilir (ne güzel akıl veriyorum :P). Oyunda bu ikna konusunda çok çalışma yapılmış, yani demek istediğim, karşımızdaki insanı gerçekten "eşek sudan gelinceye kadar" "ikna" edebiliyoruz. Mesela karşınızdaki manav size pay vermek istemiyor mu? Kolayı var çekin kenara, silahın kabzasıyla vurun kafasına, kaldırın yerden yumruklayın, bir daha kaldırın yapıştırın duvara, bir de diz yerleştirin müsait bir yerine, bir daha kaldırın vurun kafasını kasaya, üstüne bir de burnuna kafayı vurunca bakın bakalım bir daha yapabiliyor mu (yani farz edin ki ölmedi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Oyunda bu kadar ayrıntılı ikna yolları var dedik, e tabii ki silahlar da var. Klasik "Tommy Gun" oyuna konulmuş, bunun yanında shotgunlar ve tabancalar mevcut. Silahlarda ikna yollarımız var. Örneğin bir dükkan sahibi size karşı çıkarsa kafası yerine dizine ateş etmeyi deneyin. Daha karlı olursunuz. Ama bunlar benim tercihlerimdi. Daha az şiddet kullanarak da bazen dükkan sahiplerini ikna edebiliyoruz. Oyunda her şey interaktif, örneğin bir beysbol sopası alıp dükkanı yerle bir edebiliriz. Camları kırar, kasayı parçalarız. Sonra yine döversiniz ne de olsa, şimdilik fazla korkmasın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.

İlerledikçe görevlerimiz de daha hassas ve önemli hale geliyor. Artık kendi sahamızı genişletmek üzerine hareket edeceğiz ve bunun tek yolu diğer ailelerin alanlarına tecavüzle oluyor. Onların da elinin armut toplamayacağını var sayarsak bizi çok hareketli "mafya" çatışmaları bekliyor. Oyunda diğer mafyaların dükkanlarını ele geçirebileceğiz, onların mal kamyonlarını çalabilecek ve depolarını yerle bir edebileceğiz. Tabii onlar da bizimkileri ele geçirmek isteyecek ve üzerimize adam salacak. Ama yılmak yok, arkamızda Corleone ailesi var. Yavaş yavaş aileleri çürüteceğiz ve sonunda merkezlerini çökertince kaldı 3 tane aile. Tabii oyun çizgisel gitmiyor. Söylenene göre eğer yeteri kadar saygı kazanabilir ve kendimiz güvenirsek kendi ailemizi kurabileceğiz (tabi Don Corleone'nin karşısına dikilmek biraz cesaret ister.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat