Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2006, 11:20   #41
inFerno
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: -[ Oyun Tanıtımları ]-





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mekan tasarımları oyunun atmosferini tamamlar biçimde. Çoğu gotik ortamlarda geçiyor. Yani fantastik bir dünya olduğu her yerinden belli oluyor. Ama etkileşimin etraftaki birkaç eşyayı kırmaktan öteye gidemediğini söylemem gerek. Bu kadar aksiyon dolu bir oyunda ortalığın darmadağın olmasını isterdim. Laf aramızda zaten savaştığımız ortamlar genelde kırık dökük zaten.

Pek çok çeşitte yaratığa karşı savaşacağız oyunda. Bunlar genelde korku filmlerinden fırlamış hilkat garibeleri. Bu hilkatler pek aptal da sayılmazlar. Doğrusunu söylemek gerekirse DMC 3 şu ana kadar oynadığım en zorlu aksiyon oyunlarından biri. Hele bölüm sonu boss'ları tam bir bela. Bu boss'lar genelde ekranın yarısını kaplıyorlar. Genelde zayıf noktalarını bulmak gerekiyor. Küçük bir tavsiyede bulunayım, bunlara karşı sürekli hareket halinde olun.

Bölüm başlamadan önce Cutomize seçeneğinden bölümde hangi silahları kullanacağımızı belirliyoruz. Eğer ihtiyacımız varsa ki kesin oluyor istediğimiz item'leride seçip bölüme başlıyoruz. Genelde bölüm başlarında yapacağımız kombolor bize gösteriliyor. Ne kadar çok kombo sıralamada o kadar yükseğe çıkmanızı sağlıyor. Zaten DMC'nin özelliği bu kombolar. Dövüş sırasında çok hızlı bir şekilde silah değiştirmenizde mümkün. Mesela zıpladınız ve yaratığa tabancayla saydırmaya başladınız hemen pompalıyı seçip onunla olaya devam edebiliyorsunuz. Yani action hiç kesilmiyor. İlk başlarda zorlansanız da zamanla kontrollü kombolar yaparken buluyorsunuz kendinizi. Dante savaşırken resmen dans ediyor. Bu dansa yaratıkları da kaldırıyorsunuz.
Peki bu kadar bol hareket çeşitliliğin olduğu bir oyunda kontroller nasıl olur diyeceksiniz? İşin aslı oyunu klavyeyle oynamak biraz sancılı. Artık bu tarz oyunlar PC platformu içinde fazlaca çıkmaya başladı. O bakımdan piyasada uygun fiyata çok güzel joypad'ler bulabilirsiniz. Tavsiyem bu oyunu joypad ile oynamanız. Klavyeyle komboları yapmak büyük problem oluyor.

Oyundaki gölgelendirmeler, parçalanmalar ve ışık oyunları çok iyi olmasa da gözü tırmalamıyor. Zaten yoğun aksiyon sırasında bunları incelemeye pek vaktiniz kalmıyor. Bu tür oyunların bazılarında olan geçtiğiniz yerlerdeki düşmanlarınızın daha sonra tekrar dirilmesi olayı maalesef DMC'de de mevcut. Bu işi yapmak resmen angarya. Aynı yerdeki yaratıkları tekrar, tekrar öldürmek insanı sıkıyor. Ara demolara da söylenecek fazla bişey yok. Gayet güzel. Unutmadan oyunu bitirdikten sonra Dante'nin kardeşi Vergil ile oynamaya da hak kazanıyorsunuz. Ama oynanışa önemli bir katkısı olduğunu sanmıyorum.

Maalesef kamera için çok iyi konuşmayacağım. Ama diğer oyunlardaki kadar kötü olduğu da söylenemez. Bazen çok alakasız açılarda olabiliyor, fakat kamerayı ayarlamanızı sağlayan tuş ile bu işinde üstesinden gelebiliyorsunuz. Herkes niye kameranın karakterimizin arkasında takip etmediğinden şikayet eder. Öyle bir sistem DMC'ye hiç uymaz. Çünkü değişik kamera açılarıyla yaptığınız hareketleri izleyebiliyorsunuz.

Grafikler konsol çevirisi olmasına rağmen hiç de fena sayılmazlar. Hepsi göze hoş görünüyorlar. Sesler ve müzikler oyunun en büyük artısı. Dante'nin lafları ve dövüş sırasında çalan çok sıkı parçalar mevcut. İnsanın coşası geliyor.

Evet işte DMC 3 böyle bir oyun arkadaşlar. 20 bölüm artı gizli bölümlerle hayli uzun bir oyun. Eğer serinin daha önceki oyunlarını oynamamış bile olsanız bu oyunu mutlaka deneyin. Böyle oyun PC platformuna her zaman gelmez. Herkese iyi eğlenceler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet