Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2006, 02:01   #6
Çevrimdışı
Zalim`
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: eschat Kurulum ?




esChat Java Applet Kurulumu

Kurulum için ne yapmam gerekiyor?
esChat 3.0 kurulmu için, size gönderilen zip dosyasının içindeki esChat klasöründeki tüm dosyaları ve alt klasörleri web serverınıza FTP ile atmanız gerekiyor.

Dosyaları nereye atacağım?
Eğer IRC serveriniz ile WEB serveriniz farklı makinalarda bulunmakta ise dosyaları IRC serverınza atmanız gerekir. Eğer IRC serveriniz ile WEB serverınız aynı makinada ve ayni IP adresi atlında ise: dosyaları WEB serverınza atabilirsiniz. Eğer IRC serverınız ile WEB serverınızın farklı makinalarda olup olmadığını bilmiyorsanız [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Neden dosyalari IRC serverına atmam gerekiyor?
Dosyalari IRC serverınıza atmanızın sebebi, java appletlerinin bulundukları yerden farklı bir makinaya ya da farklı bir IP adresine bağlanmaları için kullanıcıdan yetki almaları gerekir. Bu güvenlik uyarısı kullanıcılarınız için rahatsız edici bir durum oluşturacaktır. Bu sebepten dolayı, applet dosyalarını IRC serverınızın bulunduğu makinaya atmanızı tavsiye ediyoruz.

Sadece WEB serverımın olduğu yere ulaşabiliyorum, fakat IRC serverına FTP ile ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım?
WEB serverınız ile IRC serverırınız farkli makinalarda veya farkli IP adresleri altında ise, IRC serverınıza FTP ile ulaşabilmeniz için normal FTP şifrenizden farklı bir kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olabilir. IRC serverınız için kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız, size Hosting veya Shell hizmeti veren firma ile kontak kurup, IRC serverınızın kurulu olduğu yere FTP ile bağlanıp, oraya dosya atmak istediğinizi ve bu dosyaların WEB ten erişilebilir olmasını istediğinizi belirtiriniz. Hosting firmaniz gerekli ayarlari sizin için yaptıktan sonra eschatin kurulum işlemine devam edebilirsiniz.

Dosyaları IRC serverımın bulunduğu makinaya attım. Şimdi ne yapacağım?
Size gönderilen tüm dosyaları, klasörleri ve alt klasörlerdeki dosyaları IRC serverınızın bulunduğu makinaya attıysanız, kurulum işlemnini tamamlamış sayılırsınız. Dosyaların doğru yerde olup olmadığını kontrol etmek için internet explorer programının adres çubuğuna kendi adresiniz ve klasör ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].adresiniz.com/web.html yazın. esChat açılıyorsa ve IRC sunucunuza bağlantı kurabiliyorsa, kurulum işlemini tamamladınız. Şimdi size gönderilen zip dosyası içindeki web.html dosyasını WEB serverınızdan, veya dağıtmak istediğiniz farklı domain adreslerinden ve hatta kendi bilgisyarınızdan bile kullanabilirsiniz. web.html dosyasını Notepad veya benzeri bir programla açtığınızda gördügünüz HTML kodunu ana sayfanıza ekleyebilir veya esChati dağıtmak istediğiniz diğer sitelere vererek de kullanabilirsiniz.

Dosyaları IRC serverıma attım, fakat esChat açılmıyor? Sayfada esChat yerine Gri renkte bir dikdörtgen veya üst tepesinde X yani çarpı işareti olan bir nesne var.
Öncelikle tüm dosyaları IRC serverınza attığınza emin olun. Kontrol etmek için internet explorer ın adres çubuğuna, kendi adresiniz ve dosyaları attığınız klasörle birlikte aşşağıdaki adresleri yazın ve dosyaların var olduğundan emin olun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tüm bu dosyalar mevcutsa ve esChat hala açılmıyorsa, tarayıcınızda Java Plug-in yüklü olmayabilir.

esChat açılıyor fakat bağlantı kuramıyor, neden?
Öncelikle esChat dosyalarinin IRC serverınız bulunduğu yerde olduğundan emin olun. IRC serverınızın açık ve kullanılır durumda olup olmadığını mIRC ya da benzeri bir programla test edin. IRC serverınza bağlanılması için şifre, özel bir identd değeri, veya real name değeri gibi özel gereksinimler varsa


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet