Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2006, 02:10   #8
Çevrimdışı
Zalim`
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: eschat Kurulum ?




Tema nedir? Tema ile neleri değiştirebilirim?
Temalar esChat in görünüş ve özelliklerini değiştirerek kullanıcılarınıza farklı seçenekler sunmanızı sağlar. esChat'e dilediğiniz kadar tema ekleyebilirsiniz. ,Temaların gif uzantılı resim dosyasını değiştirerek esChatin görünümünü tamamen kendi sitenize ve zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Tema ile değiştirebilecekleriniz sadece resim dosyası ile sınırlı değil. Her tema klasöründe bulunan skin.ini dosyasından tüm metinleri ve renklerini değiştirebilir, esChat ekranındaki tüm butonların işlevlerini ayarlayabilir, menüleri ayarlayabilir ve esChat deki birçok objenin yerini değiştirebilirsiniz.

Yeni bir tema nasil oluşturabilirim?
Size gönderilen zip dosyası içindeki esChat klasörünün içinde skins klasörü ve bu skins klasörünün içindede default klasörü bulunmaktadır. esChat e eğer parametre ile ilk açılışta hangi skin (tema) yı kullanacağını belitrtmezseniz otomatik olarak default klasöründeki temayı kullanır. Yeni bir tema oluşturmak için default klasörünü kopyalayınız ve bulunduğu yere yeniden yapıştırınız. Yeni oluşmuş klasörün ismini isteğinize göre değiştirin ve yapacağınız değişiklikleri bu yeni klasör içindeki dosyalarda yapın.

Giriş ekranının arka plan resmini nasıl değiştirebilirim?
Değiştirmek istediğiniz temanın klasöründeki login.gif dosyasını kendi isteğinze göre Adobe Photoshop veya benzeri bir programla değiştirebilir, kendi web sitenizin logosunu ekleyebilirsiniz. Resmin boyutlarını değiştirecekseniz, html sayfanızdan appletin width ve height değerlerinide resminizle aynı boyutta yapmayı unutmayınız.

Butonların, Scrollbarların ve Panellerin görünümünü nasıl değiştirebilirim?
Değiştirmek istediğiniz temanın klasöründeki main.gif dosyasını kendi isteğinze göre Adobe Photoshop veya benzeri bir programla değiştirebilirsiniz. Yardım klasöründe, main.gif dosyasını değiştirmeye yardımcı dosya olarak main.psd bulunmaktadır. Bu dosya değiştirmeniz gereken bölümleri bir cetvel gibi cizerek size yol gösterir.

Skin.ini dosyasındaki 4, %s1, $$?, # gibi semboller ne işe yarar?
 işareti renkli yazı yazmanızı sağlar.  işaretinden sonra yazacağınız rakam renk kodudur. 1 ile 16 arasındadır.
%s1 %s2 değerleri bir cümle içindeki değişkenlerin otomatik olarak esChat tarafından tamamlanması için kullanılır. Örnek olarak :
%s1 kanalindan %s2 tarafindan atildiniz (%s3). şeklinde yazılmış bir metin değerini esChat %s1 değeri yerine hangi kanaldan atıldıysanız otomatik yazacak, %s2 değerine kanaldan sizi kimin attığını, ve %s3 değerine atılış sebebinizi yazacaktır. sonuç olarak #esChat kanalindan Operator tarafindan atildiniz (deneme). gibi bir metine çevirecektir.
$$? sembolü metin içerisinde bir bilgiyi kullanıcınızın yazmasını istedğinizde kullanabilirsiniz. Örnek olarak; kullanıcının takma ismini bir menüden veya bir butona tıklama ile değiştirmesini istiyorsanız $$? sembolünü aşşağıdaki gibi kullanmalısınız.
Takma isim degistir : /nick $$?="Yeni takma isim:" sonuç olarak, komutlar menüsünde 'Takma isim degistir' şeklinde bir menü olacaktır, ve tıklandığında esChat kullanıcıya Yeni takma ismini, çıkan küçük pencereye yazmasını isteyecektir. Kullanıcı ismini yazdığında servera '/nick isim' komutunu gönderecektir.
Bu özellikleri kullanarak esChat menü ve butonlarını ve işlevlerini baştan aşşağı istediğiniz gibi değiştirebilrisiniz, yeni butonlar ve yeni menüler ekleyebilirsiniz.

Kanal penceresine veya Özel penceresine yeni bir buton nasıl eklerim?
Öncelikle eklemek istediğiniz butonun işlevine karar vermelisiniz. Örnek olarak bu buton herhangi bir web sayfasını açtırabilir, sayfanızdan bir javascript çalıştırabilir, istediğiniz bir menüyü açtırabilir veya herhangi bir IRC komutunu gerçekleştirebilir. İşlevini belirledikten sonra, işlevi ile ilgili küçük bir resim hazırlayın ve bu resmi tema klasörünüzdeki main.gif dosyasına ekleyin. Eğer butonu kanal penceresindeki butonların yanına ekleyecekseniz, resminide main.gif de kanal butonlarının bulunduğu bölümün sonuna ekleyin. Bu aşamada butonunuzun resmi esChat de gözükmeyecektir çünki henüz butonun işlevini belirlemediniz. İşlevini belirlemek için skin.ini dosyasını açın, eğer butonu kanal penceresine ekleyecekseniz [Channel] bölümünü bulun, eğer özel pencerelere ekleyecekseniz [Private] bölümünü bulun. Bulduğunuz bölümün sonuna b9=Benim Butonum : /url sayfam.html yazın. Bu örnekte, kullanıcı mouse ile butonunuzun üstüne geldiğinde, bilgi olarak Benim butonum yazısını görecek, tıkladığında ise sayfam.html sayfasını açacaktır. Satırın başında bulunan b9= bölümü ilgili bölümün kaçıncı satırı olduğunu gösterir. Aradaki : işareti bilgi metini ile tıklandığında yapacağı işlemi birbirinden ayırır. Yapacağı işlem esChat de yazıldığındada çalışacak herhangi bir komut olabilir.
Formatı satırNumara=bilgi metni : /komut şeklindedir.

Buton veya menü ile sayfamdaki JavaScriptleri nasil kullanabilirim?
Sayfanızın html kodunda bulunan bir javaScript fonksiyonunu esChat ile çağırabilirsiniz. Örnek olarak /js test komutu test isimli javascript fonksiyonunu çağıracaktır. Bu komutu bir buton tıklamasıyla veya bir menü seçeneği ile de kullanabilirsiniz ve sadece kullanan kişinin bilgisayarında çalışır. Eğer bir javascript fonksiyonunu kullanıcının kendi sayfasında değil, konuştuğu kişinin sayfasından çalıştırmak isterseniz /ctcp takmaisim JAVASCRIPT test komutunun kullanılması gerekir. Bu komut çalıştırıldığında takmaisim isimli kişinin bilgisayarından, komutu yazan kişi tarafından test fonksiyonu çalışacaktır. Çalışması için kullanıcının sayfasında bu fonskiyon javascript olarak bulunmalıdır. Örnek olarak, karşıdaki kullanıcının ekranını sallamak için bu özellik kullanılabilinir. Güvenlik açısından, bu şekilde kullanılmasına izin verilecek fonksiyonlarin sadece isimleri settings.ini dosyasındaki [JavaScripts] bölümüne, fonksiyonlarin kendileri yani javascript kodları ise sayfa içindeki html koduna yazılmalıdır.
Kanala giren ve çıkanların bilgilerini nasıl gizlerim?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki showJoinLeft=100 satırını bulun. Bu satırdaki 100 değeri, kanalda kaç kişiden fazla kullanıcı olduğunda o kanala giren ve çıkanların, kanala girip ve çıktığına dair mesajların gösterilmesini ayarlar. Örnek olarak 100 değerinde eğer kanalda 100 kullanıcıdan fazla kişi varsa, kanala giren ve çıkanlar gösterilmeyecektir. Fakat 100 kişiden daha az kullanıcı varsa bu kişilerin kanala girip çıktıkları gösterilecektir. Bu rakamı istediğiniz gibi azaltabilir veya artırabilirsiniz. Kalabalık kanallarda, kanala giren ve çıkan kullanıcı sayıcı çok olacağından, giren ve çıkanların kanala girdiklerine dair mesajları kanal içindeki sohbeti engellediğini düşünüyorsanız, bu özelliği kullanabilirsiniz.

Kanallardaki isim listesinin yerini nasıl değiştirebilirim?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki NickList=On satırını bulun. NickList değeri On dur ve sağ tarafta durur. Bu değere Left yazarsanız, kanallardaki isim listesi sol tarafta olacaktır. Eğer bu değeri Off yaparsanız kanallarda isim listesi gizli olacaktır ve gözükmeyecektir.

Tab Panelinin yerini nasıl değiştirebilirim?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki TabPanel=Bottom satırını bulun. Tab paneli giriğiniz kanalların ve özel pencere açılmış özel konuşmaların pencerelerine ulaşmak için kullanılan paneldir. Yerini Top yazarak tepeye, Left yazarak sola veya Right yazarak sağ tarafa alabilirsiniz

IRC komutlarını nasıl ayarlarım?
esChat 3.0 ile kullanıcılarınızın IRC komutlarını kullanmalarını yasaklayabilir veya sadece istediğiniz belli başlı komutları kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki 'rcCommands=On satırını bulun. Eğer bu değere Off yazarsanız, kullanıcılarınız / işareti ile başlayan hiçbir komutu kullanamazlar. Örnek olarak kullanıcılarınızın sadece takma isim değiştirmeleri için /nick komutu ve kanallara girebilmeleri için /join komutunu kullanmalarını ve bu komutlar dışındaki diğer komutları yasaklamak istiyorsanız bu satırı ircCommands=/nick , /join şeklinde değiştirmelisiniz. Bu komut yasaklama işleminin sadece kullanıcının kendi yazarak erişimini engellemek için olduğunu unutmayınız, yani komut kullanımını yasaklasanız bile menülerle veya butonlarla istediğiniz komutları kullandırtabilirsiniz.

IRC Serverı ile ilgili bilgileri nasıl gizlerim?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki ircInfo=On satırını bulun. Bu değeri Off yaparsanız, irc serverınızdan ilk bağlantı kurulurken motd, kullanıcı bilgileri gibi bilgilerin ekranda gözükmesini engellemiş olursunuz. showNotice=On değerinide Off yaparak, Nickserv, Chanserv gibi servislerin ve tüm notice mesajların gözükmesinide gizleyebilirsiniz. ShowStatus=On değerini Off yaparak Status penceresini kanala giriş yapıldıktan sonra gizleyebilirsiniz. Bu özellikler, Web sayfanızda daha sade, basit, ve klasik IRC serverlarından farklı bir görünüm sağlayacaktır.

Yazıların Font boyutunu nasıl değiştiririm?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki FontSize=13 ve FontName=Courier satırlarını bulun. FontSize değerinden yazı büyüklüğünü, FontName değerindende istediğiniz font değerini kullanabilirsiniz. Yazdığınız font değeri tüm kullanıcılarınızda olmayabilir ve ayrıca farklı fontlarda harf boyutlarının farklılıkları, yazı metninin ve resimlerin yerlerini etkileyebilir. Bu yüzden FontName değerini değiştirmenizi tavsiye etmiyoruz.

Türkçe harfler çıkmıyor neden?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki Encoding=Cp1254 satırını bulun. Cp1254 değeri türkçe harflerin kullanılmasını sağlar. Eğer zaten bu değer Cp1254 ise ve hala türkçe harfler çıkmıyorsa, kullanıcılarınızın harf sisteminde bir hata olabilir.

Özel pencerelerde kullanıcıların resimleri nasıl gözükecek?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki Image=On satırını bulun. Eğer özel pencerelerde kullanıcıların resimlerinin gözükmesini istemiyorsanız bu değeri Off yapın. Kullanıcıların kendi resimlerinin gösterilmesi için kullanıcının resim dosyasını esChat e parametre ile bildirmeniz gerekir. Özel penceredeki resim dosyalarını esChate parametre ile bildirmekle ilgili daha fazla bilgi için parametreler bölümünü inceleyin.

Özel pencerelerde kullanıcıların yaş, cinsiyet ve şehir bilgileri nasıl gözükecek?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki ASL=On satırını bulun. Eğer özel pencerelerde kullanıcıların bilgilerinin gözükmesini istemiyorsanız bu değeri Off yapın. Kullanıcıların kendi bilgilerinin gösterilmesi için kullanıcının yaş, cinsiyet ve şehir bilgilerinin esChat e parametre ile bildirmeniz gerekir. Özel penceredeki ASL bilgilerinin parametre ile esChate gönderilmesi ile ilgili daha fazla bilgi için parametreler bölümünü inceleyin.

Özel pencerede kullanıcı mesaj yazarken, yazdığının bildirilmesi nasıl oluyor?
Skin.ini dosyasından [Visual] bölümündeki Typing=On satırını bulun. Bu değer On olduğunda, bir kullanıcı başka bir kullanıcıya mesaj yazarken,daha henüz mesajını göndermese bile, karşı tarafa o kullanıcının ileti yazdığı bilgisi yollanır. Bu bilgi CTCP TYPE 1 değeri ile yollanır, ve esChat karşı tarafın kendisine mesaj yazmakta olduğunu algılar. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız, IRC serverınızda CTCP mesajlarına izin veriliyor olması gerekir. Eğer kullanmak istemiyorsanız, bu değeri Off yapabilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet