Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2006, 12:21   #49
inFerno
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: -[ Oyun Tanıtımları ]-




Lego Star Wars II


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lego ve Star Wars'un ortaklığı en sonunda ikinci meyvesini de verdi. İlkini iki sene önce oynadığımız Lego Star Wars, bu sefer orijinal üçlemeyle karşımızda. İlk oyunla hemen hemen aynı yapıya sahip olsa da, Lego Star Wars 2 daha geniş bir oyun olmuş. Hemen en çok merak edilen soruların cevaplarını da vereyim. Evet, ilk oyun kadar komik ve zevkli de. Ayrıca herkesin hem başının belası hem de sevgilisi olan Minikit toplama işi bu oyunda da var.

Şimdi size pek geniş olmayan Lego Star Wars tarihi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bundan uzun yılar önce çok çok yakın bir galakside, Star Wars serisinin son filmi olan, Revenge of the Sith'in gösterimi için aylar sayılıyordu. Bu sırada serinin fanatikleri de üzerinde Star Wars olan her şeyi satın almakla meşguldü. İşte tam bu zamanda Lego ve Star Wars'un çocukları hedefleyen bir oyun için ortaklık yapacağı haberi geldi. Tabii bu proje başta birçok kişi tarafından, "Yeter artık bu kadar da sömürülmez ki insanlar" gibi tepkiler çekti. Ancak oyun çıktığı zaman, herkesin merakla beklediği Revenge of the Sith'i de içerdiği için fanatikler meraklarına yenilip oyunu aldılar. Esas hedef kitlesi çocuklardı, ancak oyunun kendi içinde bir Star Wars parodisi olması, gayet keyifli saatler vermesi gibi özellikler sayesinde büyüklerin daha çok ilgisini çekti. İtiraf etmek gerekirse bazı bölümler gerçekten zordu. Sonuçta, satış rakamları iyi olunca hemen bir devam oyununa başlandı.

Sinema sektöründe, bu şekilde devamı çekilen filmler genelde başarılı olmaz. Aynı kural hemen hemen oyun dünyasında da geçerli. Ancak bazen istinaslarla karşılaşıyoruz. Lego SW 2 TOT'de onlardan biri.

The Force is strong with you, but you are not a Jedi yet…

Oyunda konu olarak Star Wars'un 4-5-6. filmleri işleniyor. Her filmi tek tek oynuyoruz. Bu filmler kendi içlerinde 6 bölüme ayrılmış. Yapımcılar genelde filmdeki efsanevi sahnelere sadık kalmaya çalışmış. Tabii ki yine Lego Star Wars espri ve oynanış tarzı verilerek. Oyun boyunca, Ölüm Yıldız'ını patlamak, Hoth savaşın’da At-At'leri devirmek, Darth Vader ile dövüşmek gibi filmler deki en can alıcı sahneleri oynama şansımız oluyor.

İlk Lego Star Wars'ta bölümleri seçtiğimiz ana ekranımız, Dex'in lokantası şeklinde tasarlanmıştı. Bu sefer ise Mos Eisley Cantina'dayız. Burada istediğimiz bölümleri seçeceğimiz, filmin bölümlerine ayrılmış kapılar var. Bununda dışında cantina'da dolaşırken karşımıza iki tane Bacta tank çıkıyor. Bacta tankı kullanıp, oyundaki karakterlerin parçalarını karıştırıyoruz ve kendimize istediğimiz yeni karakteri yaratıyoruz. Mesela Vader kafalı bir Prenses Leia yaratabilirsiniz.

Orijinal üçlemede bir karakter kadar değerli olan Milenium Falcon'u oynamamız ise ayrı tat katıyor. Şunu eklemek isterim ki, bugüne kadar çıkan Star Wars oyunlarının ancak birkaç tanesinde bu efsanevi gemiyi bizzat kullanabildik.
Hemen Lego Star Wars 2'nin yeniliklerini saymaya başlayım. İlk oyundaki en büyük eksiklik, etrafta Jedi dolu olmasına rağmen, hiç 'Gücü' kullanamamaktı. Bu sefer etrafta eli ışın kılıcı tutan karakter çok az, ancak hepsinin özel güçleri var. Obi-wan Kenobi, Stormtrooper'ların kaskını ters çevirip onlara geçici körlük yaşatabiliyor. Luke Jedi olduğu zaman, karakterleri boğabiliyor. Vader ise karakterleri gücün yardımıyla bacağından tutup kaldırıyor, İmparator ise tüm karakterleri yıldırımlarıyla kızartıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet